Η Κομισιόν υπερεκτιμά τις δαπάνες «απαντά» η κυβέρνηση στις προβλέψεις για το έλλειμμα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποεκτιμά τα δημόσια έσοδα και υπερεκτιμά τις κρατικές δαπάνες, καθώς μάλλον έχει προσθέσει δύο φορές το «κοινωνικό πακέτο» στις δαπάνες δήλωσε ο Χρ.Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τις αποκλίσεις στον υπολογισμό του ελλείμματος.
27
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποεκτιμά τα δημόσια έσοδα και υπερεκτιμά τις κρατικές δαπάνες, καθώς κατά πάσα πιθανότητα έχει προσθέσει δύο φορές το «κοινωνικό πακέτο» στις δαπάνες δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τις αποκλίσεις κυβέρνησης – Κομισιόν στον υπολογισμό του ελλείμματος.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε χθες μετά τη δημοσίευση της φθινοπωρινής έκθεσης της Κομισιόν, στην οποία διαπιστώνονται σημαντικές αποκλίσεις στους υπολογισμούς του δημοσιονομικού ελλείμματος και όχι μόνο.
Ο Χρ.Πρωτόπαπας υπογράμμισε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η έκθεση της Επιτροπής αναγνωρίζει πως η Ελλάδα έχει και θα συνεχίσει να έχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, γεγονός που επιτρέπει τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Σχετικά με τα ελλείμματα, είπε ότι οι υπολογισμοί της Επιτροπής γίνονται κατά τρόπο που υποεκτιμώνται τα έσοδα και υπερεκτιμώνται οι δαπάνες. Όμως, υπογράμμισε ο κ. Πρωτόπαπας, τα έσοδα που υπολογίζονται πραγματοποιούνται βάση του προϋπολογισμού, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η Επιτροπή έχει προσθέσει δύο φορές το «κοινωνικό πακέτο» στις δαπάνες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή αναγνωρίζει την εκτίμηση της κυβέρνησης πως η ανάπτυξη το 2004 θα τρέξει με 4% και υπενθύμισε τις επικρίσεις που είχε δεχθεί η κυβέρνηση παλαιότερα γι΄αυτή την πρόβλεψη.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός συμμερίστηκε τις απόψεις του κ. Χριστοδουλάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Δώρο Δαναών
- «Ανάληψη ευθύνης» για την αναστάτωση στην Κυψέλη – «Διαρροή εδαφικού πολφού από αγωγό αποχέτευσης» λέει η Ελληνικό Μετρό
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442