Εγκρίθηκε από τη Φατάχ το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αχμέντ Κορέι
Την έγκριση της Φατάχ, της οργάνωσης που πρόσκειται στον Γιασέρ Αραφάτ, πήρε το Σάββατο το προτεινόμενο από τον Αχμέντ Κορέι υπουργικό συμβούλιο της Παλαιστινιακής Αρχής. Εν τω μεταξύ, οι Παλαιστίνιοι γιόρτασαν την τρίτη επέτειο της Ιντιφάντα.
Την έγκριση της Φατάχ, της οργάνωσης που πρόσκειται στον Γιασέρ Αραφάτ, πήρε το Σάββατο το προτεινόμενο από τον Αχμέντ Κορέι υπουργικό συμβούλιο της Παλαιστινιακής Αρχής.
Στη συνέχεια ο Αχμέντ Κορέι θα υποβάλλει προς έγκριση τη λίστα των υπουργών του στο συμβούλιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Την ερχόμενη εβδομάδα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Κορέι έχει διορίσει υπουργό Εσωτερικών τον στρατηγό Νασέρ Γιουσέφ, που είναι στενά συνδεδεμένος με τον Αραφάτ, αντικαθιστώντας τον «φιλοαμερικανό» της κυβέρνησης Αμπάς, Μοχάμαντ Νταχλάν.
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στη Βηθλεέμ με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της Ιντιφάντα, της παλαιστινιακής εξέγερσης κατά της ισραηλινής κατοχής.
Κρατώντας αναμένα κεριά και παλαιστινιακές σημαίες, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης πριν συγκεντρωθούν στην πλατεία μπροστά από το Ναό της Γέννησης.
Περίπου 3.500 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Παλαιστίνιοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2000, όταν ξεκίνησε η Ιντιφάντα.