Τα στοιχεία του ΣΔΟΕ για Alter και Extra ζητά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter και Extra, ζητά με έγγραφό του το ΕΣΡ. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου επικοινώνησε επίσης με τη διοίκηση του Alter για την νέα εκπομή της Τατιάνας Στεφανίδου.
28
Όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter και Extra, ζητά με έγγραφό του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, το ΣΔΟΕ διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις κατά την αγορά των μετοχών του Alter από τις κυρίες Παυλοπούλου και Κούτρα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατά τον έλεγχο βρέθηκε μειωμένο το τίμημα της αγοράς των μετοχών κατά 1,9 δισ. δραχμές.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γιάννης Λασκαρίδης, εξουσιοδοτημένος από την Ολομέλεια του Συμβουλίου, επικοινώνησε τη Δευτέρα με το νομικό σύμβουλο του Alter για να επισημάνει στο σταθμό «τον κίνδυνο φαλκίδευσης της απόφασης» του ΕΣΡ που κοινοποιήθηκε στις 18 Απριλίου για διακοπή 30 ημερών της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου.
Η επισήμανση έγινε μετά την ανακοίνωση του καναλιού ότι η κ. Στεφανίδου θα ξεκινήσει νέα εκπομπή με τίτλο «Αποκλειστικά».
«Το θέμα δεν είναι η κ. Στεφανίδου, αλλά το ύφος της εκπομπής όπως και αν μετονομαστεί, είτε Φύλλο και φτερό, είτε Με το γάντι ή όπως αλλιώς», εξήγησε την Τρίτη ο κ. Λασκαρίδης στο νομικό σύμβουλο του καναλιού κ. Κροκίδα, στο διευθυντή ειδήσεων κ. Σφαέλο και το Νίκο Ευαγγελάτο, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο ΕΣΡ για να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για μια άλλη εκπομπή και όχι για την ίδια.
Πάντως, σε περίπτωση που ο Alter δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του ΕΣΡ, ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες κυρώσεις έως και ανάκληση της άδειας του σταθμού.
Στη σημερινή συνεδρίασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έδωσε ακόμα βεβαίωση νομίμου λειτουργίας στη Λάρισα του ραδιοσταθμού «Λαμία-FM1», μείωσε σε 3.000 ευρώ το πρόστιμο του ραδιοσταθμού «Φλας Μαγνησίας», επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στο «TV Magic» για υποβάθμιση προγράμματος στην εκπομπή «Θύρα 7» και πρόστιμα σε 31 ραδιοσταθμούς Αττικής, ανάλογα με την ακροαματικότητα του καθενός, επειδή εκπέμπουν με ισχύ περισσότερων κιλοβάτ από το επιτρεπόμενο όριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Όπου φύγει-φύγει… από τη δουλειά: Ρεκόρ στις αιτήσεις συνταξιοδότησης το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Κούβελος και Πέτζα Στογιάκοβιτς συζήτησαν για την μέλλον του Αντρέι στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ
- Χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Βραζιλία και έξι νεκροί μέχρι στιγμής εξαιτίας πλημμυρών
- Περισσότερα όπλα, λιγότερη υγεία και παιδεία: Η έκρηξη της παγκόσμιας στρατιωτικοποίησης
- Γκουέν Φάρελ Αντέαρ: Πέθανε η ηθοποιός του M*A*S*H*
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στα πλέι άουτ της Super League
- Συνελήφθη ύποπτος στην Αυστρία για τον εκβιασμό εταιρείας μολύνοντας παιδικές τροφές με δηλητήριο
- Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο παλιό εργοστάσιο ελαστικών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442