43

Εβδομάδες Ελληνικού Κινηματογράφου, στις οποίες θα παρουσιαστούν ελληνικές ταινίες που έχουν κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, θα πραγματοποιηθούν σε 16 ευρωπαϊκές πόλεις, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2003, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις είναι το Λονδίνο, η Γλασκόβη, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ, το Δουβλίνο, οι Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο, η Χάγη, η Βιέννη, η Φρανκφούρτη, η Μαδρίτη, το Ελσίνκι, η Ρώμη, η Μπρατισλάβα, η Κωνσταντινούπολη και η Γενεύη.

Παράλληλα, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου 2003 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Σκηνοθετών (FERA), στη διάρκεια της οποίας επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου και προσωπικότητες του κινηματογράφου από την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου θα εξετάσουν τα θέματα της διεύρυνσης και των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων στην Ευρώπη.

Στις 14,15 και 16 Απριλίου 2003 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η 83η Συνεδρίαση του Ταμείου του Συμβουλίου της Ευρώπης Eurimages και στις 26 και 27 Μαΐου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη διάσκεψη Ευρωπαίων δημιουργών και ειδικών του κινηματογράφου, όπου θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές των προβλημάτων που προκύπτουν από τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει αναλάβει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ