
Στην Παναγιώτα Σιετή το ελληνογερμανικό βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης 2002
Η Παναγιώτα Σιετή, για την ελληνική μετάφραση του έργου Mein Jahrhundert (Ο αιώνας μου) του Γκίντερ Γκρας, είναι η νικήτρια του ελληνογερμανικού βραβείου λογοτεχνικής μετάφρασης για το έτος 2002.
43
Η Παναγιώτα Σιετή, για την ελληνική μετάφραση του έργου Mein Jahrhundert (Ο αιώνας μου, εκδ. Οδυσσέας 1999) του Γκίντερ Γκρας, είναι η νικήτρια του ελληνογερμανικού βραβείου λογοτεχνικής μετάφρασης για το έτος 2002.
Το βραβείο, που το συνοδεύει χρηματικό έπαθλο ύψους 2.560 ευρώ, θεσπίστηκε το 1998 από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και το ελληνικό Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και απονέμεται κάθε χρόνο, τη μία φορά στην ελληνική μετάφραση ενός γερμανικού βιβλίου και την επομένη στη γερμανική μετάφραση ελληνικού έργου.
Φέτος, στο σκεπτικό της τριμελούς κριτικής επιτροπής (Β. Μπιτσώρης, Θ.Παρασκευόπουλος, Μ.Πεχλιβάνος) κυριάρχησαν «τα κριτήρια της ποιότητας του μεταφρασμένου κειμένου και το γραμματολογικό κύρος του πρωτοτύπου».
Μέχρι στιγμής έχουν βραβευτεί οι μεταφράσεις στα γερμανικά των έργων «Η Μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι και «Το ανωφελές διήγημα» του Γιώργου Γιατρομανωλάκη. Για τη μετάφραση από τα γερμανικά στα ελληνικά, έχουν βραβευθεί «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου» του Γκαίτε και «Διαβάζοντας στη Χάννα» του Μπέρναρντ Σλινκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ζωγράφου: Εντοπίστηκαν δύο σοροί γυναικών σε διαμέρισμα – Μία προσαγωγή
- Άλεξ Αντετοκούνμπο: «Ελπίζω να μείνει ο Γιάννης στο Μιλγουόκι – Γιατί να μην επενδύσουμε σε ομάδα του NBA Europe;»
- Sex Pistols, 50 χρόνια μετά: Πώς μια πανκ μπάντα έγινε mainstream
- ΕΚΠΑ: Εκτοξεύονται σήμερα 3 ελληνικοί νανοδορυφόροι ERMIS από βάση των ΗΠΑ
- Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Βασίλης Γκούμας (pics)
- Πετρέλαιο: Στα 116 δολάρια, προς ρεκόρ μηνιαίας ανόδου, το Brent



