Βραβείο Όσκαρ για τεχνολογικές καινοτομίες θεσπίζει η Ακαδημία Κινηματογράφου
Βραβεία Όσκαρ και τιμητικές διακρίσεις για τις τεχνολογικές καινοτομίες στις ταινίες, που προβλήθηκαν την περασμένη χρονιά, αποφάσισε να απονείμει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Η τελετή θα γίνει τρεις εβδομάδες πριν από την απονομή των Όσκαρ.
38
Βραβεία Όσκαρ και τιμητικές διακρίσεις για τις τεχνολογικές καινοτομίες στις ταινίες που προβλήθηκαν την περασμένη χρονιά αποφάσισαν να απονείμει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.
Η απονομή αυτή θα γίνει τρεις εβδομάδες πριν από την επίσημη τελετή. Τρείς εταιρείες θα λάβουν τα χρυσά αγαλματίδια των Όσκαρ την 1η Μαρτίου, σε μια βραδιά που θα αποτελεί ένα είδος προαναγγελίας της λαμπρής τελετής απονομής, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία Alias/Waterfront θα λάβει Όσκαρ για το λογισμικό της, που φέρει την ονομασία Maya και επιτρέπει τη δημιουργία τρισδιάστατων εφφέ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κυρίως στις ταινίες Spiderman και The perfect storm. Οι εταιρείες κατασκευής μηχανών εικονολήψεων Arnold & Richter Cine Technik και Panavision θα πάρουν επίσης από ένα χρυσό αγαλματίδιο.
Ακόμη, 13 τεχνικοί πληροφορικής και μηχανικοί ήχου θα μοιραστούν τέσσερις αναμνηστικές πλακέτες και ένδεκα επαίνους για άλλα επιτεύγματα σε τεχνικό επίπεδο. Οι υποψηφιότητες όσον αφορά τις γνωστές κατηγορίες των Όσκαρ θα ανακοινωθούν στο Μπέβερλι Χιλς στις 11 Φεβρουαρίου, δηλαδή έξι εβδομάδες πριν από την 75η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων.
Όσο για τα φαβορί των Όσκαρ, Ο Πιανίστας, η αυτοβιογραφική ταινία του Ρομάν Πολάνσκι, κερδίζει έδαφος έναντι των άλλων ταινιών έπειτα από τη διάκρισή του με τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α αντρικού ρόλου και σεναρίου από την Εθνική Εταιρεία Αμερικανών Κριτικών Κινηματογράφου.
H ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν Y Tu Mama Tambien (Θέλω και τη Μαμά Σου) ήρθε δεύτερη στην ψηφοφορία των κριτικών κινηματογράφου στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας και τρίτη η ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ Μίλα Της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Συνταγή: Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες
- Οι αλλαγές που έρχονται σε επιδόματα κυοφορίας και λοχείας
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό στον κόμβο Φυλής – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αεροδρόμιο
- Είναι το ταχίνι το superfood που δεν ξέραμε;
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές το Σάββατο
- Ακρίβεια: Έτοιμο πακέτο μέτρων αν χρειαστεί


