Υπάρχει ακόμα ο χρόνος να καταλήξουμε σε συμφωνία, τονίζει ο Ανάν για το Κυπριακό
Υπάρχει ακόμα καιρός να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, σχολίασε την Τρίτη από την έδρα του ΟΗΕ ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, υπολογίζοντας τον χρόνο που απομένει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, όταν και αρχίζει η Σύνοδος Κορυφής στην Κοπεγχάγη.
71
Υπάρχει ακόμα καιρός να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, σχολίασε την Τρίτη από την έδρα του ΟΗΕ ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, υπολογίζοντας τον χρόνο που απομένει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, όταν και αρχίζει η Σύνοδος Κορυφής στην Κοπεγχάγη.
«Πράγματι» τόνισε ο ΓΓ του ΟΗΕ, «έχουμε τον χρόνο, ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία». «Δεν εξαντλήθηκε ο χρόνος. Σήμερα είναι 3 Δεκεμβρίου, έχουμε λοιπόν περίπου εννέα – δέκα ημέρες, φρονώ ότι είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό» προσέθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα «οι δύο ηγέτες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή και να φέρουν την ειρήνη και σταθερότητα στη νήσο γράφοντας ιστορία».
Επιδίωξη του κ. Ανάν είναι να διατυπωθεί συμφωνία – πλαίσιο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την 12η Δεκεμβρίου, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να προσκαλέσει δέκα κράτη, ανάμεσα στα οποία και η Κύπρος, να γίνουν ισότιμα μέλη της από το 2004.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Φρεντ Έκχαρντ αναφέρθηκε στις επιστολές που αναμένεται να αποστείλουν στον Κόφι Ανάν τις επόμενες οι Γλαύκος Κληρίδης και Ραούφ Ντενκτάς, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΟΗΕ θα παραλάβει τα σχόλια των δύο πλευρών, θα τα αναλύσει και θα προσπαθήσει, με μία συνεχή αμφίδρομη επικοινωνιακή διαδικασία, να μειώσει τις μεταξύ τους διαφορές, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επίσκεψης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο το προσεχές διάστημα, υπογραμμίζοντας ωστόσο την παρουσία εκεί του Αλβαρο ντε Σότο.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει εάν ορισμένα εδάφια του σχεδίου Αναν έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο κ. Εκχαρντ αρνήθηκε να απαντήσει και αρκέστηκε να δηλώσει ότι επί του παρόντος αυτό που έχει σημασία είναι η τοποθέτηση των δύο πλευρών.
Τελευταία ενημέρωση: 23:15
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Όπου φύγει-φύγει… από τη δουλειά: Ρεκόρ στις αιτήσεις συνταξιοδότησης το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Κούβελος και Πέτζα Στογιάκοβιτς συζήτησαν για την μέλλον του Αντρέι στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ
- Χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Βραζιλία και έξι νεκροί μέχρι στιγμής εξαιτίας πλημμυρών
- Περισσότερα όπλα, λιγότερη υγεία και παιδεία: Η έκρηξη της παγκόσμιας στρατιωτικοποίησης
- Γκουέν Φάρελ Αντέαρ: Πέθανε η ηθοποιός του M*A*S*H*
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στα πλέι άουτ της Super League
- Συνελήφθη ύποπτος στην Αυστρία για τον εκβιασμό εταιρείας μολύνοντας παιδικές τροφές με δηλητήριο
- Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο παλιό εργοστάσιο ελαστικών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442