Μικρό σκάφος της Αερολέσχης Αθηνών κατέπεσε στην περιοχή του Σχηματαρίου
Μικρό σκάφος της Αερολέσχης Αθηνών κατέπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Σχηματαρίου, όπου επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση. Νεκρός είναι ο πιλότος, ενώ άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά.
Μικρό μονοκινητήριο σκάφος της Αερολέσχης Αθηνών κατέπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Σχηματαρίου, κοντά στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, ενώ επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση, εξαιτίας μηχανικής βλάβης.
Από την πτώση νεκρός είναι ο πιλότος του αεροσκάφους Εμμανουήλ Στεργιουδάκης και τραυματίες είναι οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες, Ανδρέας Στάμος, Παναγιώτης Κατσιάνος και Κώστας Διονυσόπουλος, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στο ΚΑΤ Αθηνών.
Το αεροσκάφος τύπου Cessna, με τέσσερις επιβαίνοντες, ανήκε στην Αερολέσχη Αθηνών και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πιλότος διαπίστωσε μηχανική βλάβη (πρόβλημα στα υδραυλικά) και ειδοποίησε τον πύργο ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο οποίος με τη σειρά του τού πρότεινε να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, που ήταν πιο κοντά.
Στις 2:15 μ.μ. ο πιλότος επιχείρησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση χωρίς όμως επιτυχία, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να προσκρούσει βίαια στο έδαφος σε ελαιώνα, μισό χιλιόμετρο από το διάδρομο αποπροσγείωσης του αεροδρομίου.
Τα αίτια της πτώση του αεροπλάνου διερευνά η Επιτροπή Διερευνήσεως Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων του υπουργείου Μεταφορών. Επιτόπου βρίσκονται ήδη στελέχη της Επιτροπής.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.