
Αναχωρεί για Δανία με στόχο το 8 στα 8 η εθνική μπάσκετ
«Αν εμείς δείξουμε το σωστό πρόσωπο και συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό όλα θα πάνε καλά». Ο Γ.Ιωαννίδης, δείχνει να μην ανησυσχεί εν όψει του αγώνα στη Δανία την Τετάρτη. Αλλωστε η εθνική είναι η μοναδική αήττητη των προκριματικών του Eurobasket.
26
Η εθνική ανδρών έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, σκορπίζει ενθουσιασμό σε κάθε πέρασμά της με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της, αλλά για την ώρα έχει ακόμα μία αποστολή, την όγδοη στη σειρά, να φέρει εις πέρας.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στους πέντε ομίλους της προκριματικής φάσης και αύριο το πρωί (10.30 π.μ.) αναχωρεί για το Άαρχους της Δανίας, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την Τετάρτη το νικηφόρο σερί (7/7) που έκτισε τον τελευταίο χρόνο.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης παρακολούθησε μέσω βίντεο την αντίπαλο της εθνικής και σχολίασε: «Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που τους αντιμετωπίσαμε έχουν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ. Η απώλεια του Ντρέιερ, που παίζει αυτόν τον καιρό στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ είναι σημαντική για τους Δανούς. Έχουν νέο πλέι μέικερ, τον Κόλμαν, έναν πανύψηλο σέντερ, τον Κριστόφερσεν και τον φόργουορντ Κινγκόμπε που αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα».
»Τους δύο βασικούς ψηλούς, δηλαδή τον Άντερσεν και τον Λάρσεν τους γνωρίζουμε καλά, αλλά εδώ σημασία έχει ποια είναι η ομαδική λειτουργία κι όχι η ατομική. Στον αγώνα με το Ισραήλ, λοιπόν, και οι δύο ομάδες έπαιζαν ζώνη και έσπασαν τα στεφάνια. Περισσότερο φυσικά μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα να παίξει σοβαρά. Αν εμείς δείξουμε το σωστό πρόσωπο και συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό με τα προηγούμενα παιχνίδια όλα θα πάνε καλά».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη διάθεση των διεθνών παικτών στους δύο πρόσφατους αγώνες με το Βέλγιο και τη Ρουμανία, ωστόσο πάντα ήταν υπέρμαχος της λογικής ότι:
«οι καλές ομάδες ξεχωρίζουν από τη διάρκεια. Το ότι είμαστε σε καλή κατάσταση πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε φορά στο γήπεδο. Υπάρχουν αστέρες που λάμπουν για λίγο, αλλά σβήνουν. Ομάδες που φτάνουν μία φορά σε έναν τελικό και την επόμενη χρονιά ψάχνεις να βρεις τι απέγιναν».
»Οι πραγματικά μεγάλοι είναι όσοι σε βάθος χρόνου παραμένουν σταθερές αξίες και κερδίζουν συνέχεια, πηγαίνουν στους ημιτελικούς, τους τελικούς κι έχουν επιτυχίες. Χρέος μας είναι να παίζουμε κάθε φορά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας κι όχι να αρκεστούμε σε κάποιες καλές εμφανίσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον αγώνα με τη Δανία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Η εξέταση αρχείων για τα UFO φέρνει στο φως ενδιαφέροντα έγγραφα
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα κλείσουν εάν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των ΗΠΑ
- Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές – Είχε βρεθεί αναίσθητη σε πισίνα και νοσηλευόταν σε κώμα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εμπλέξει ξανά στον πόλεμο τη Λευκορωσία, εκτιμά ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Και γαλλικά υποβρύχια στο Αιγαίο
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
