Το βιβλίο στο οποίο ο Νεύτων θεμελίωσε τη Μηχανική εκλάπη από ρωσική βιβλιοθήκη
Το βιβλίο στο οποίο ο Ισάακ Νεύτων διατύπωσε τους θεμελιώδεις νόμους της κίνησης των σωμάτων, τα τρία αξιώματα της Μηχανικής, εκλάπη στις 6 Νοεμβρίου από βιβλιοθήκη στην Αγία Πετρούπολη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη.
39
Η πρώτη έκδοση του μνημειώδους έργου του Ισάακ Νεύτωνα, Principia, εκλάπη από βιβλιοθήκη στην Αγία Πετρούπολη, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC.
Η είδηση έγινε σήμερα, Τρίτη, γνωστή αν και το ιστορικό βιβλίο κλάπηκε στις 6 Νοεμβρίου από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας. Σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για κλοπή από οργανωμένο κύκλωμα, αφού η αξία του βιβλίου εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 200.000 στερλίνες.
Το βιβλίο στο οποίο ο μεγάλος επιστήμονας διατύπωσε τους θεμελιώδεις νόμους της κίνησης επίγειων και ουρανίων σωμάτων εκδόθηκε το 1687.
Με την πρώτη έκδοση του Principia ή «Philosophiae Naturalis Principia Mathematica» («Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας») τυπώθηκαν μόνο 250 αντίγραφα. Όσο ζούσε ο Νεύτωνας (1643-1727) το βιβλίο του εκδόθηκε δύο ακόμα φορές. Από τα 250 πρώτα αντίτυπα, υπολογίζεται ότι διασώζονται 200, από τα οποία 70 βρίσκονται σε βιβλιοθήκες των ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Chanel No5 – Το πιο διάσημο άρωμα στον κόσμο δημιουργήθηκε από ένα εργαστηριακό λάθος 105 χρόνια πριν
- Κολωνία – Ντόρτμουντ 1-2: Αντίδραση για τους Βεστφαλούς μετά τη Μπάγερν
- Βίντεο από Ισραήλ: Επίθεση Χεζμπολάχ με ρουκέτες – Αναχαιτίσεις από την αεράμυνα
- Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που ο 48χρονος απειλεί τους αστυνομικούς με χειροβομβίδα στη ΓΑΔΑ – Τι λέει η σύζυγός του
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-2: «Τρελό» ματς στο «Metropolitano» με νικητές τους «ροχιμπλάνκος»
- LIVE: Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι


