25

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια Big Brother και Bar, καθώς όπως μεταδόθηκε την Τετάρτη το βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προτίθεται να απαγορεύσει τη μετάδοση των δύο εκπομπών. Αύριο πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΣΡ.


Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Bασίλης Κόκκινος ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Βασίλης Λαμπρίδης θα ανακοινώσει την αναστολή της μετάδοσης των Big Brother και Bar. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε στη συνέχεια ότι ο κ. Λαμπρίδης επιβεβαίωσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία τη δήλωση του κ. Κόκκινου.


Στο θέμα έχει παρέμβει ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στα εν λόγω τηλεπαιχνίδια.


Αφορμή για την διενέργεια της έρευνας στάθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου για άσεμνες σκηνές των παικτών, οι οποίες προκαλούν τη δημόσια αιδώ. Την προκαταρτική έρευνα θα διενεργήσει η διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αθανάσιου Ψαράκη.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ