Ένα χωριό στην Κερκίνη έστησε ο Θ.Αγγελόπουλος για την ταινία «Το Λιβάδι που Δακρύζει»
Ένα μακεδονίτικο χωριό στον πυθμένα της Κερκίνη έστησε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας του Το Λιβάδι που Δακρύζει. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν, όταν το χωριό θα αρχίσει να βυθίζεται από τα νερά του Στρυμόνα.
38
Ένα ολόκληρο μακεδονίτικο χωριό των αρχών του αιώνα στον πυθμένα της λίμνης Κερκίνη έστησε ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος για τις ανάγκες των γυρισμάτων της πρώτης από τις τρεις ταινίες που ετοιμάζει, με τίτλο Το Λιβάδι που Δακρύζει.
Τα 92 σπίτια του χωριού μαζί με την εκκλησία, το δημαρχείο και το διώροφο καφενείο θα βυθιστούν από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα τον Ιανουάριο και εκείνη την εποχή θα αρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, την Παρασκευή, ο σκηνοθέτης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σχεδόν καθημερινά στο χώρο, για να καθοδηγεί τους εργάτες του συνεργείου.
Η κατασκευή του χωριού ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και κάλυψε μια μεγάλη έκταση έξω από το Μεγαλοχώρι Σερρών, στις όχθες της λίμνης Κερκίνης. Τα σπίτια είναι χωρίς θεμέλια και μετακινούνται σχετικά εύκολα. Την άνοιξη και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα, η στάθμη του νερού θα υποχωρήσει και ο οικισμός θα αποκαλυφθεί ξανά.
Το χωριό θυμίζει ένα μικρό επαρχιακό οικισμό των αρχών της δεκαετίας του 30. Όσο για τις καιρικές συνθήκες που απαιτούνται για τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης θέλει όσο πιο άσχημο καιρό γίνεται. Η ομίχλη, το πολύ κρύο, το ψιλόβροχο και η περιορισμένη ορατότητα, καιρικά φαινόμενα συνηθισμένα για την περιοχή εκείνη την εποχή, θεωρούνται ιδανικά για τα πλάνα της ταινίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»


