Στις 15 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ για το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ
Στις 15 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, για να επιλέξει το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, όπως γνωστοποίησε ο ΥΠΕΘΑ, Γ.Παπαντωνίου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Όσον αφορά στο θέμα της θητείας, θα τηρηθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
31
Θέματα που αφορούν στην αμυντική στρατηγική αναθεώρηση, την ευρωπαϊκή προεδρία της χώρας μας, τη θητεία και τους επαγγελματίες οπλίτες συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Αμυνας, Γ.Παπαντωνίου, με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαντωνίου ανακοίνωσε ότι στις 15 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να επιλέξει το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, τόνισε ότι στο πλαίσιο του αγώνα που έχει ξεκινήσει η διεθνής κοινότητα για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η χώρα μας παράσχει πάσης φύσεως διευκολύνσεις στις αμερικανικές δυνάμεις.
Για τη μείωση της θητείας, ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε ότι θα τηρηθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Η μείωση της θητείας απορρέει από το θεσμό των επαγγελματιών οπλιτών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Παπαντωνίου, είναι με αυτό τον τρόπο να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και μεγαλύτερη αξιοποίηση του χρόνου τους, ώστε παράλληλα να προωθηθεί η επαγγελματική τους κατάρτιση.
Ουπουργός Εθνικής Αμυναςσυζήτησε επίσης με τον πρωθυπουργό το θέμα της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των κονδυλίων του υπουργείου ώστε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα, όπως είπε.
Τέλος, διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια της Hellenic Train – Με λεωφορεία θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Πάνε για… σκούπα οι Λέικερς κόντρα στους Ρόκετς – Μεγάλα «διπλά» για Σπερς και Σέλτικς (vids)
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης
- Αδέλφια Κάσιο κατά Μάικλ Τζάκσον: Μας εκπαίδευσε να τον υπερασπιζόμαστε, ενώ μας κακοποιούσε
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
- Πεθαίνει η 4αδα που θα ισορροπούσε την κινεζική επιρροή στην Ασία – Υπεύθυνος ο Τραμπ
- Ευρώπη: Ποιες χώρες έχουν δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
- Σε φρεγάτα «Κίμων» και Μέγαρο Μαξίμου ο Μακρόν – Τα μηνύματα που έστειλε από την Αθήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442