Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη οι δοκιμές της Alfa Romeo Sprint

Σε εξέλιξη οι δοκιμές της Alfa Romeo Sprint

Η νέα Alfa Romeo Sprint προορίζεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2003 με ευρεία γκάμα κινητήρων. Στη βασική έκδοση θα τοποθετείται ο κινητήρας των 1.600κ.εκ., ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να αναδειχθεί ο δίλιτρος κινητήρας ισχύος 165 ίππων με τα διακριτικά JTS, ο οποίος τοποθετείται και στην Alfa Romeo 156.

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που, σύμφωνα με την Alfa Romeo, θα κάνει τους φίλους της ιταλικής εταιρείας να πάνε τρέχοντας στις εκθέσεις της. Βασισμένο στο δάπεδο της Alfa 147 το δίθυρο μοντέλο θα δανειστεί από αυτήν αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως τα στενά φωτιστικά σώματα και η ξεχωριστή γρίλια στο εμπρός μέρος, ενώ θα αναβιώσει τη διακριτική ονομασία Sprint, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1989.



Στις φωτογραφίες, που προέρχονται από τις δοκιμές στις οποίες υποβάλουν ήδη οι Ιταλοί μηχανικοί το νέο μοντέλο, διακρίνεται η κλίση που έχει δοθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ώστε αυτό να προσεγγίσει τη σχεδιαστική φόρμα ενός coupe, ενώ τα δυναμικά εξωτερικά χαρακτηριστικά τονίζουν τα πλευρικά αεροδυναμικά βοηθήματα και ο σχεδιασμός του πίσω προφυλακτήρα.




Η νέα Alfa Romeo Sprint προορίζεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2003 με ευρεία γκάμα κινητήρων. Στη βασική έκδοση θα τοποθετείται ο κινητήρας των 1.600κ.εκ., ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να αναδειχθεί ο δίλιτρος κινητήρας ισχύος 165 ίππων με τα διακριτικά JTS, που τοποθετείται και στην Alfa Romeo 156.



H κορυφαία Sprint, πάντως, θα συνοδεύεται από τα μαγικά γράμματα GTA και θα έχει κάτω από το καπό της τον πανίσχυρο V6 κινητήρα των 3,2 λίτρων με απόδοση 250 ίππων, που θα κινεί και την 147 GTA, ενώ τοποθετείται ήδη στην ταχύτερη Alfa 156 παραγωγής. Η Sprint GTA θα διαθέτει κατάλληλα ρυθμισμένη ανάρτηση, η οποία, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό πλαίσιο της 147, υπόσχεται οδηγικές συγκινήσεις ανάλογες μιας Alfa Romeo.



Όσο για τις τιμές πώλησης οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φθηνότερη έκδοση θα ξεκινά από τα 25.000 ευρώ και θα φτάνει τα 45.000 ευρώ για την GTA. Στο μεταξύ, η Alfa Romeo απέκλεισε το ενδεχόμενο κυκλοφορίας μιας 147 cabrio, με αποτέλεσμα οι εραστές των ανοιχτών αυτοκινήτων να πρέπει να περιμένουν έως το 2004, έτος εμφάνισης της νέας γενιάς Spider, που χάρη σε μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή θα αντικαταστήσει τόσο την υπάρχουσα Spider όσο και την GTV.



Πηγή: Auto Express

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο