Τα λιπαρά ψάρια προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη
Λονδίνο: Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η ρέγκα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ομάδα ερευνητών από το Karolinska Institute που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διήρκεσε 30 έτη και βασίστηκε σε δείγμα 6.000 ανδρών, δημοσιεύτηκαν στο Lancet.
Λονδίνο: Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η ρέγκα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ομάδα ερευνητών από το Karolinska Institute που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διήρκεσε 30 έτη και βασίστηκε σε δείγμα 6.000 ανδρών, δημοσιεύτηκαν στο Lancet.
Οι μετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε στη διατροφή τους, το κάπνισμα, την κατανάλωση οινοπνευματωδών και τη σωματική δραστηριότητα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 466 άτομα νόσησαν από καρκίνο του προστάτη και 340 πέθαναν από τη νόσο.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που δεν έτρωγαν καθόλου ψάρι είχαν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από αυτήν τη μορφή καρκίνου, σε σχέση με όσους έτρωγαν λίγα ή πολλά ψάρια.
Σύμφωνα με το ΒΒC, τα λιπαρά ψάρια περιέχουν μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων, όπως το Ομέγα-3, ουσία που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον προστάτη.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας