Παρασκευή 10 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Στις 20 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά Εργατικών – Τόρις, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Στις 20 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά Εργατικών – Τόρις, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Λίγες εβδομάδες πριν από τις αναμενόμενες για τις 7 Ιουνίου γενικές εκλογές στη Βρετανία, οι Εργατικοί του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ προηγούνται των Συντηρητικών με διαφορά της τάξεως των 20 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

28

Λίγες εβδομάδες πριν από τις αναμενόμενες για τις 7 Ιουνίου γενικές εκλογές στη Βρετανία, οι Εργατικοί του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ προηγούνται των Συντηρητικών με διαφορά της τάξεως των 20 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MORI, που δημοσιεύεται στους Times του Λονδίνου, το 50% των ερωτώμενων Βρετανών απαντά ότι θα ψηφίσει το Εργατικό Κόμμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό που στηρίζει τους Συντηρητικούς φτάνει μόλις το 30%. Ένα 13% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.


Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους οι Εργατικοί διατηρούν ένα προβάδισμα της τάξεως του 19-20%, σύμφωνα πάντα με την ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων.


Το 46% των Βρετανών κρίνει επίσης ότι ο Μπλερ είναι αξιόπιστος, ενώ μόνο το 35% πιστεύει το ίδιο για τον ηγέτη των Τόρις, Ουίλιαμ Χέιγκ.


Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μεταξύ 19 και 24 Απριλίου, συμμετείχαν 1.935 άνθρωποι. Το ποσοστό λάθους ανέρχεται στο ±3%.


Και από Ελλάδος βοήθεια στον Τόνι Μπλερ;


Το Εργατικό Κόμμα κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να βοηθήσει εν όψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Ντέιβιντ Χένκε, κοινοβουλευτικού συντάκτη της εφημερίδας, το Εργατικό Κόμμα θέλει από το ΠΑΣΟΚ να ενεργοποιηθεί ώστε να πειστεί η μεγάλη ελληνοκυπριακή κοινότητα της Βρετανίας να ενισχύσει τους Εργατικούς και να μη στραφεί στο συντηρητικό κόμμα.


Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συμφωνήσει, αναφέρει η Guardian, να διαθέσει προσωπικό και να οργανώσει συγκεντρώσεις στο βόρειο Λονδίνο, όπου κυρίως εντοπίζεται η ελληνοκυπριακή παροικία. Η συμφωνία έκλεισε αυτή την εβδομάδα μεταξύ της γγ των εργατικών Μάργκαρετ ΜακΝτόνα και του γγ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη. Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στη νίκη των Εργατικών στις περασμένες εκλογές ήταν ζωτικής σημασίας, λέει η Guardian.

Όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα ο Κώστας Σκανδαλίδης, «προσφέρουμε μια δωρεά σε είδος παρά σε χρήματα». Η ψήφος των Eλληνοκυπρίων αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας σε πέντε εκλογικές περιφέρειες του βόρειου Λονδίνου, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Απριλίου 2026
Cookies