Αθήνα: Γενετικά τροποποιημένα συστατικά στοιχεία σε 18 δείγματα τροφίμων, όπως σοκολάτες, μπισκότα και αλλαντικά, εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ, ελέχθησαν 240 δείγματα τροφίμων από το Γενικό Χημείο του Κράτους και άλλα ειδικά εργαστήρια και διαπιστώθηκε ότι 18 από αυτά ήταν θετικά στην παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Αθήνα: Γενετικά τροποποιημένα συστατικά στοιχεία σε 18 δείγματα τροφίμων, όπως σοκολάτες, μπισκότα και αλλαντικά, εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ, ελέχθησαν 240 δείγματα τροφίμων από το Γενικό Χημείο του Κράτους και άλλα ειδικά εργαστήρια και διαπιστώθηκε ότι 18 από αυτά ήταν θετικά στην παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Τα 14 προϊόντα περιείχαν γενετικά τροποποιημένη σόγια (κιμάς, σπόροι, σοκολάτα) και τα υπόλοιπα τέσσερα αραβόσιτο (αλλαντικά, καλαμπόκι). Σε κανένα από αυτά δεν υπήρχε η υποχρεωτική ένδειξη για την ενημέρωση του καταναλωτή.
Ήδη ο ΕΦΕΤ απηύθυνε στις επιχειρήσεις που παράγουν τα εν λόγω προϊόντα επιστολές στις οποίες τονίζει την ανάγκη αναγραφής της σχετικής ένδειξης. Πρόκειται να ακολουθήσει και επαναληπτικός έλεγχος σε μεγαλύτερο αριθμό δειγμάτων για τον ίδιο λόγο.
Σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ επισημαίνεται πως η Ελλάδα και η Δανία είναι οι μόνες χώρες από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.