Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη, ενώ τα χρηματιστήρια κινούνται καθοδικά.
27
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη, ενώ τα χρηματιστήρια κινούνται καθοδικά.
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις 133,5 μονάδες, έναντι 133,8 τον Οκτώβριο.
Η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποτέλεσε έκπληξη για την αγορά, αφού συνήθως σημειώνει άνοδο το Νοέμβριο, μολονότι οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα μειωθούν οι αγορές των καταναλωτών κατά την εορταστική περίοδο.
Επίσης, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν για πρώτη φορά τους τρεις τελευταίους μήνες κατά 5,5%, έναντι αύξησης 2,4% τον προηγούμενο μήνα.
Τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου δείχνουν ότι η βιομηχανία πιέζεται από τα υψηλά επιτόκια, την αύξηση των αποθεμάτων και τη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης.
«Η μείωση της κατανάλωσης και των εταιρικών δαπανών μεταφράζεται σε επιβράδυνση της παραγωγής» δήλωσε στο Bloomberg ο οικονομολόγος της Bank of America Securities, Πίτερ Κρέτζμερ. Αυτό θα «συγκρατήσει την οικονομική ανάπτυξη», προσθέτει ο ίδιος αναλυτής, καθώς η αμερικανική οικονομία εισέρχεται στις αρχές του 2001 στον 11ο χρόνο συνεχόμενης ανάπτυξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουντιάλ 2026: Πόσο θα κοστίσει η συλλογή αυτοκόλλητων Panini
- Σέλτικς – Σίξερς 100-109: «Ατσάλινοι» Σίξερς, επέστρεψαν από το 3-1 και απέκλεισαν τη Βοστόνη
- Έκθεση ΟΟΣΑ: Στα ύψη τα φορολογικά βάρη για τις οικογένειες στην Ελλάδα, μικρό το όφελος από επιδόματα
- Έτσι το τρέξιμο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή
- Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας
- «Έφυγε» ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού, Στάθης Γαβάκης (pic)
- Τεχνητή νοημοσύνη και αγορά εργασίας: Ποια ηλικιακή ομάδα «χτύπησε» – Τι δείχνουν μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ
- Super League: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στη Λεωφόρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442