Η Coca – Cola εγκαταλείπει τα σχέδιά της για εξαγορά της Quaker
H Coca - Cola εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την εξαγορά της μεγάλης εταιρείας δημητριακών και αναψυκτικών Quaker Oats, όπως μετέδωσε το BBC την Τετάρτη. Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών συναντήθηκαν την Τρίτη, προκειμένου να συζητήσουν την ενδεχόμενη εξαγορά της Quaker, για την οποία η Coca - Cola προσέφερε 13 δισ. δολάρια (περίπου πέντε τρισ. δραχμές).
74
H Coca – Cola εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την εξαγορά της μεγάλης εταιρείας δημητριακών και αναψυκτικών Quaker Oats, όπως μετέδωσε το BBC την Τετάρτη. Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών συναντήθηκαν την Τρίτη, προκειμένου να συζητήσουν την ενδεχόμενη εξαγορά της Quaker, για την οποία η Coca – Cola προσέφερε 13 δισ. δολάρια (περίπου πέντε τρισ. δραχμές).
Με την κίνηση αυτή η Coca – Cola αποκτά τον έλεγχο μεριδίου της Quaker, στο οποίο θα συμπεριλαμβανόταν το αναψυκτικό για αθλητές Gatorade, που κατέχει περισσότερο από το 80% της σχετικής αγοράς στις ΗΠΑ.
Η μετοχή της Coca – Cola σημείωσε πτώση της τάξεως του 10% μετά τις πληροφορίες για επικείμενη συγχώνευση τη Δευτέρα.
Στις αρχές Νοεμβρίου η Quaker είχε απορρίψει προσφορά εξαγοράς από την PepsiCo, ύψους 14,8 δισ. δολαρίων (περίπου έξι τρισ. δραχμών), καθώς θεώρησε την τιμή μη ικανοποιητική. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ενδέχεται να υπάρξει και δεύτερη βελτιωμένη προσφορά από την πλευρά της PepciCo, ενώ δεν αποκλείονται νέες κινήσεις και από την Coca – Cola.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουντιάλ 2026: Πόσο θα κοστίσει η συλλογή αυτοκόλλητων Panini
- Σέλτικς – Σίξερς 100-109: «Ατσάλινοι» Σίξερς, επέστρεψαν από το 3-1 και απέκλεισαν τη Βοστόνη
- Έκθεση ΟΟΣΑ: Στα ύψη τα φορολογικά βάρη για τις οικογένειες στην Ελλάδα, μικρό το όφελος από επιδόματα
- Έτσι το τρέξιμο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή
- Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας
- «Έφυγε» ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού, Στάθης Γαβάκης (pic)
- Τεχνητή νοημοσύνη και αγορά εργασίας: Ποια ηλικιακή ομάδα «χτύπησε» – Τι δείχνουν μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ
- Super League: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στη Λεωφόρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442