Τέσσερα υπερήλικα πλοία αποσύρουν οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες
Σε εσπευσμένες πωλήσεις επιβατηγών οδηγούνται οι ελληνικές ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, καθώς πρέπει να εναρμονιστούν στη νομοθεσία, που ορίζει τη μείωση του ορίου ηλικίας των πλοίων από τα 35 στα 30 χρόνια. Ήδη, τρεις μεγάλες ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις δρομολογούν την πώληση των γηραιών πλοίων τους στην αραβική ή αφρικανική αγορά.
61
Σε εσπευσμένες πωλήσεις επιβατηγών οδηγούνται οι ελληνικές ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, καθώς πρέπει να εναρμονιστούν στη νομοθεσία, που ορίζει τη μείωση του ορίου ηλικίας των πλοίων από τα 35 στα 30 χρόνια. Ήδη, τρεις μεγάλες ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις δρομολογούν την πώληση των γηραιών πλοίων τους στην αραβική ή αφρικανική αγορά.
Τα τέσσερα πλοία που θα αποσυρθούν είναι:
– Τα οχηματαγωγά Κάντια και Ρέθυμνο, της εταιρείας ΑΝΕΚ, ηλικίας 28 ετών, τα οποία δραστηριοποιούνταν σε γραμμές της Κρήτης. Και τα δύο έχουν μεταφορική ικανότητα 1.500 επιβατών και 250 ΙΧ οχημάτων.
– Το επιβατηγό King Minos, των Μινωικών Γραμμών, ηλικίας 32 ετών, θα αντικατασταθεί στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο από το νεότευκτο Κνωσός Παλάς. Το King Minos είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.000 άτομα και 300 ΙΧ αυτοκίνητα.
– Το ηλικίας 30 ετών Ionian Sun της εταιρείας Blue Star Ferries – Γραμμές Στρίντζη, το οποίο είχε πρωτοδρομολογηθεί στις γραμμές των Κυκλάδων και τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούσε τα δρομολόγια της Κεφαλονιάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουντιάλ 2026: Πόσο θα κοστίσει η συλλογή αυτοκόλλητων Panini
- Σέλτικς – Σίξερς 100-109: «Ατσάλινοι» Σίξερς, επέστρεψαν από το 3-1 και απέκλεισαν τη Βοστόνη
- Έκθεση ΟΟΣΑ: Στα ύψη τα φορολογικά βάρη για τις οικογένειες στην Ελλάδα, μικρό το όφελος από επιδόματα
- Έτσι το τρέξιμο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή
- Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας
- «Έφυγε» ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού, Στάθης Γαβάκης (pic)
- Τεχνητή νοημοσύνη και αγορά εργασίας: Ποια ηλικιακή ομάδα «χτύπησε» – Τι δείχνουν μελέτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ
- Super League: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στη Λεωφόρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442