Για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης στα εγκαίνια της 16ης Philoxenia
Για «αντιστροφή της μονοκαλλιέργειας στον τουρισμό της χώρας μας και για μια νέα περίοδο τουριστικής ανάπτυξης με χαρακτηριστικά την πολυμορφία, τη βιωσιμότητα και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος» μίλησε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά την τελετή των εγκαινίων της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, που διοργανώνει η Helexpo στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
71
Για «αντιστροφή της μονοκαλλιέργειας στον τουρισμό της χώρας μας και για μια νέα περίοδο τουριστικής ανάπτυξης με χαρακτηριστικά την πολυμορφία, τη βιωσιμότητα και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος» μίλησε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά την τελετή των εγκαινίων της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, που διοργανώνει η Helexpo στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι «στη χώρα μας αυτό που επί δεκαετίες χαρακτήρισε τον τομέα του τουρισμού ήταν η μονοκαλλιέργεια. Το προϊόν που προσφέραμε ήταν μια αδιαίρετη ενότητα: ήλιος και θάλασσα. Αυτά, όμως, είναι εύκολα υποκαταστάσιμα από άλλες τουριστικές αγορές.»
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της χώρας, τόνισε ότι «πρέπει να θέσουμε το στόχο μιας ισχυρότερης τουριστικής ανάπτυξης, η οποία θα εκτείνεται σε όλη τη χώρα, θα σέβεται τον πολιτισμό και το περιβάλλον, και θα ενισχύει την οικονομία με έναν τρόπο βιώσιμο, με έναν τρόπο ο οποίος θα αντέχει στις αξίες, την αισθητική και το χρόνο».
Ο κ. Χριστοδουλάκης μίλησε ακόμα για τη «μεγάλη δυνατότητα» που έχει η Ελλάδα, για να αναβαθμιστεί ως τουριστικός προορισμός εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς επίσης και για τα κονδύλια από το Γ ΚΠΣ που προορίζονται για τον τουρισμό, για τα οποία υποστήριξε πως «πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κλάδος του Γ ΚΠΣ, στον οποίο οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε το ψέμα περί ανταλλαγής των συντάξεων με το Μακεδονικό – Η Ιστορία είναι πεισματάρα
- Ισραηλινό δικαστήριο παρατείνει την κράτηση των δύο ακτιβιστών του Global Sumud Flotila – Ξεκίνησαν απεργία πείνας
- ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικό έρεβος και κυνισμός από τον Μητσοτάκη – Ποιον νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει;
- Αποστολάκη κατά Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση ανέχεται καταχρηστικές χρεώσεις και υπέρογκα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [03.05 – 09.05.2026]
- Τρόμος στον αέρα για τον Γιανάι: Αναγκαστική προσγείωση στη Βαρκελώνη μετά από σύγκρουση με σμήνος πουλιών
- Ακίνητα: Τι αλλάζει στη διαδικασία έξωσης – Τα 10 βήματα
- Γιώργος Μυλωνάκης: Βελτιώνεται η υγεία του – Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)













![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [03.05 – 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-20-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442