
Η προστασία της ελληνικής γλώσσας στόχος πολιτιστικού ινστιτούτου στην Αυστραλία
Από τον ομογενή υπουργό Τουρισμού της πολιτείας της Βικτόρια, Γιάννη Πανταζόπουλο, έγινε σήμερα, Πέμπτη, η επίσημη παρουσίαση έκδοσης του αυστραλιανού Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.
43
Από τον ομογενή υπουργό Τουρισμού της πολιτείας της Βικτόρια, Γιάννη Πανταζόπουλο, έγινε σήμερα, Πέμπτη, η επίσημη παρουσίαση έκδοσης του αυστραλιανού Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.
Το Ινστιτούτο -του οποίου ηγείται ο εκπαιδευτικός Τάσος Δουβαρτζίδης- συστάθηκε πρόσφατα, με σκοπό τη διατήρηση, την καλλιέργεια και την προαγωγή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία. Στόχος του, παράλληλα, είναι να θέσει τέρμα στις απώλειες που έχει υποστεί η ελληνική γλώσσα, τα τελευταία χρόνια, στα διάφορα επίπεδα εκπαίδευσης της Αυστραλίας.
Την ίδια ώρα, το Πανεπιστήμιο Μόνας της Μελβούρνης, με επιστολή προς τον κ. Δουβαρτζίδη, γνωστοποίησε ότι θα μπορούσε να επανιδρύσει το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών, το οποίο είχε καταργήσει πρόσφατα, με την προϋπόθεση ότι θα επιχορηγείται ετησίως από παράγοντες της ομογένειας ή εξωπανεπιστημιακούς κύκλους με το ποσό των 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (21 εκατ. δραχμές).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αϊτή: Αποχωρούν οι τελευταίοι κενυάτες αστυνομικοί
- Κόσοβο: Διαλύεται η Βουλή – Διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών εντός 45 ημερών
- Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εδαφική βλέψη στον Λίβανο, δηλώνει ο Σάαρ
- Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ στον αδελφό του ηγέτη των παραστρατιωτικών και σε Κολομβιανούς
- Λίβανος: Σκότωσαν 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 διασώστες, οι ισραηλινές δυνάμεις
- Ο Τραμπ αντεπιτίθεται στον Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει»


