Τροπικό δάσος σε μικρογραφία εγκαθίσταται στην τεχνητή «Εδέμ»
Το μεγαλύτερο θερμοκήπιο του κόσμου προχωρά προς την ολοκλήρωσή του, με την μεταφορά φυτών από τα τροπικά υγρά δάση σε έναν από τους θόλους του. Η κατασκευή ενός τεχνητού τέτοιου δάσους σε μικρογραφία είναι μέρος του «Προγράμματος Εδέμ», όπως έχει ονομαστεί. Ο τεράστιος βοτανικός κήπος που βρίσκεται στην Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται να ξεπερνά τις προσδοκίες ακόμα και των εμπνευστών του.
36
Το μεγαλύτερο θερμοκήπιο του κόσμου προχωρά προς την ολοκλήρωσή του, με την μεταφορά φυτών από τα τροπικά υγρά δάση σε έναν από τους θόλους του. Η κατασκευή ενός τεχνητού τέτοιου δάσους σε μικρογραφία είναι μέρος του «Προγράμματος Εδέμ», όπως έχει ονομαστεί. Ο τεράστιος βοτανικός κήπος που βρίσκεται στην Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται να ξεπερνά τις προσδοκίες ακόμα και των εμπνευστών του.
Μέχρι στιγμής 300 είδη φυτών από τροπικές περιοχές έχουν μεταφερθεί στο μεγαλύτερο από τους γυάλινους θόλους, ο οποίος έχει περίπου το ύψος του γνωστού Πύργου του Λονδίνου, όπως αναφέρει το BBC.
Η κατασκευή του τεχνητού τροπικού δάσους εντάσσεται στα σχέδια των υπευθύνων να καταφέρουν να συμπεριλάβουν στα θερμοκήπια του κήπου όλα τα κλίματα που απαντώνται στον πλανήτη.
Οι εγκαταστάσεις εκτείνονται σε μήκος μισού μιλίου και η κατασκευή τους θα απαιτήσει συνολικά 80 εκατ. λίρες, δηλαδή περίπου 49 δισ. δραχμές. Στους χώρους αυτούς θα φιλοξενηθούν περίπου 12.000 φυτά, τα περισσότερα από τα οποία αναπτύσσονται σε γειτονικά θερμοκήπια. Τα υπόλοιπα είδη θα καλλιεργηθούν σε πανεπιστήμια ή θα εισαχθούν από την Ολλανδία.
Ανάμεσα στα πιο ασυνήθιστα τροπικά φυτά που έχουν μεταφερθεί ήδη εκεί είναι το είδος Cananga οdorata από τη Μαλαισία, το οποίο χρησιμοποιούνταν για να παρασκευαστεί το άρωμα Chanel No 5.
Ο «Κήπος της Εδέμ» αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το Πάσχα του 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ απαιτεί υποταγή από τις εταιρείες ΑΙ – Εκβιάζει για νέα εργαλεία πολέμου
- «Δολοφόνοι, εσείς είστε το νέο Άουσβιτς» του Θανάση Τριαρίδη, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
- Στο Alithia Forum της κυβέρνησης η δημοσκοπική Marc που ελέγχεται για εικονικά τιμολόγια αξίας χιλιάδων ευρώ
- Βουλγαρία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές
- «Ρελάνς» επιδιώκει ο Ανδρουλάκης απέναντι στο Μαξίμου- Στο «κάδρο» υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ
- Looksmaxxing: Πως επηρεάζει τους άνδρες το νέο trend στα social media;
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων λόγω Μέσης Ανατολής
- Επλήγη πλοίο στα στενά του Ορμούζ – «Την πιο σφοδρή επίθεση» κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442