26

Ο «άγνωστος» νεαρός Γκιγέρμο Ριγκοντό χάρισε στην Κούβα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο μποξ, επικρατώντας του Ρώσου Ράιμκουλ Μαλακχμπέκοφ με 18-12 στην κατηγορία των 54κ. Το χάλκινο πήραν ο Ντανιλτσένκο (Ουκρανία) και ο Κλάρενς Βίνσον (ΗΠΑ).

Υπήρχε όμως και συνέχεια… Η Κούβα κατέκτησε το χρυσό και στην κατηγορία των 60κ. με τον 29χρονο Μάριο Κίντελαν, ο οποίος νίκησε με 14-4 τον Ουκρανό Αντέι Κοτέλνικ.


Το τρίτο χρυσό για την Κούβα προσέθεσε ο Γκουτιέρες στην κατηγορία των 75 κ., καθώς νίκησε το Ρώσο Γκάινταρμπεκ Γκαϊνταρμπέκοφ. Το χάλκινο πήραν ο Βούγκαρ Αλεκπέροφ (Αζερμπαϊτζάν) και ο Σολτ Ερντέι (Ουγγαρία).


Το τέταρτο ήλθε από τον πιο… βαρύ Φέλιξ Σάβον, που επιβλήθηκε του Ρώσου Σουλταναχμέντ Ιμπζαγκίμοφ με 21-13 στην κατηγορία των 91κ. Το χάλκινο πήραν ο Σεμπαστάν Κίμπερ (Γερμανία) και ο Βλαντιμίρ Τσαντουρία (Γεωργία).


Το πέμπτο χρυσό της ημέρας στο μποξ κατέκτησε ένας Γάλλος, ο Μπραχίμ Αλσό, ο οποίος στην κατηγορία των 48κ. νίκησε με 23-10 τον Ισπανό Ραφαέλ Λοζανό. Το χάλκινο πήραν ο Κιμ Ουν Κολ (Κορέα) και ο Μάικρο Ρομέρο (Κούβα).


Τέλος, στην κατηγορία των 67κ. το χρυσό πήρε ο Ρώσος Σάτοφ, που νίκησε τον Ουκρανό Ντοτσένκο με 24-16.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ