Την επόμενη Πέμπτη η απόφαση για την άρση του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα, δηλώνει ο Δ.Ρέππας
Την άρση του μονοπωλιακού καθεστώτος στην ακτοπλοΐα ενδέχεται να αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την προσεχή Πέμπτη, όπως δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του Τύπου για πρόωρη άρση του καμποτάζ μετά την τραγωδία του Εξπρές Σάμινα.
Την άρση του μονοπωλιακού καθεστώτος στην ακτοπλοΐα ενδέχεται να αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την προσεχή Πέμπτη, όπως δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του Τύπου για πρόωρη άρση του καμποτάζ μετά την τραγωδία του Εξπρές Σάμινα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι για το θέμα έχει τοποθετηθεί δημόσια και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.
Οπως δήλωσε ο Δ.Ρέππας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής πρόκειται να παρουσιάσει κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης τις εισηγήσεις του για το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας και της ποντοπόρου ναυτιλίας, ώστε να ληφθούν από το υπουργικό συμβούλιο οι σχετικές αποφάσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι οι αρμόδιες επιτροπές που είχαν συσταθεί είχαν ολοκληρώσει το έργο τους και αυτές τις ημέρες θα παρέδιδαν τις εισηγήσεις τους.
Αναφερόμενος στο Χρ.Παπουτσή, ο ίδιος τόνισε ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη θέσπιση ενός νομικού πλαισίου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Διερωτήθηκε, επίσης, γιατί να παραιτηθεί ο Χρ.Παπουτσής, για ένα θέμα για το οποίο δεν ευθύνεται, ενώ σε ερώτημα για το ολιγοπώλιο που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική ακτοπλοΐα από την εταιρεία Minoan Flying Dolphin, απάντησε ότι στην ελεύθερη αγορά υπάρχουν κανόνες και αρμόδια δικαστικά όργανα για να ελέγξουν τη νομιμότητα αυτών των καταστάσεων.
Καταλήγοντας, ο Δ.Ρέππας τόνισε ότι η Minoan Flying Dolphin θα πρέπει να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των επιβατών του Εξπρές Σάμινα, και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί και επιδιώκει την απονομή δικαιοσύνης με ταχύτατες διαδικασίες.