29

Ανοίγει στις 15 Ιουλίου το 43ο Φεστιβάλ Φιλίππων, στο ομώνυμο αρχαίο θέατρο, στο βυζαντινό κάστρο της Καβάλας και στην περιοχή Ακόντισμα της πόλης. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με την παράσταση Οι δρόμοι του Αρχάγγελου-Μίκης Θεοδωράκης που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους Πέρσες του Αισχύλου από το Θέατρο Τέχνης (17/7), συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου (19/7), την Ειρήνη του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο (22/7) και τον Εδουάρδο τον Β Θέατρο Νέου Κόσμου (29/7).


Τον Αύγουστο οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τον Πλούτο του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ (5/8), τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη από το Θέατρο Διαδρομή (11/8) και την παιδική παράσταση του Εθνικού Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα (31/8).


Το Σεπτέμβριο το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, ενώ η τελευταία εκδήλωση στο θέατρο Φιλίππων θα είναι η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Νιρεμβέργης (6/9).


Το Κάστρο της Καβάλας θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου (21/8) και ένα σύνθετο αφιέρωμα με τίτλο 100 χρόνια Γιώργος Σεφέρης (28/9).


Τέλος, στο Ακόντισμα θα φιλοξενηθεί η θεατρική παράσταση Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι, στις 6 Αυγούστου, και στις 12 του ίδιου μήνα συναυλία του Κώστα Χατζή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ