
Η ελληνική αρχιτεκτονική στη Μπιενάλε Βενετίας
Την ομάδα των Ελλήνων αρχιτεκτόνων που θα συμμετάσχει στην 7η Διεθνή Εκθεση Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με τίτλο: Η πόλη: περισσότερη ηθική, λιγότερη αισθητική παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Tύπου ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος.
38
Την ομάδα των Ελλήνων αρχιτεκτόνων που θα συμμετάσχει στην 7η Διεθνή Εκθεση Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με τίτλο: Η πόλη: περισσότερη ηθική, λιγότερη αισθητική παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Tύπου ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι η Ελλάδα αυτή τη φορά θα παρουσιάσει κάτι πολύ πιο προχωρημένο, από ό,τι έχουμε παρουσιάσει μέχρι σήμερα, έτσι ώστε να προβληθεί η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία των νεότερων Ελλήνων αρχιτεκτόνων.
Ο αρχιτέκτονας και επίτροπος του ελληνικού περιπτέρου Ηλίας Ζέγγελης εξήγησε ότι η ελληνική εκπροσώπηση καλύπτει τρεις γενιές αρχιτεκτόνων: αυτών που τώρα ξεκινούν τη δημιουργική τους πορεία, των νεότερων που δεν έχουν αρχίσει ακόμη να δημιουργούν αλλά έχουν πολλά οράματα και ενδιαφέρουσες προτάσεις και των Ελλήνων αρχιτεκτόνων της διασποράς που πειραματίζονται ελεύθερα αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.
Στο ελληνικό περίπτερο εκθέτουν συνολικά τα έργα τους 26 αρχιτέκτονες, μερικοί από τους οποίους είναι ο Νίκος Κτενάς, ο Αρης Ζαμπίκος, ο Παντελής Νικολακόπουλος, η Ζωή Σαμούρκα και η Κατερίνα Τσιγαρίδα.
Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Διευθυντής της φετινής Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής είναι ο Μασιμιλιάνο Φούκσας.
Νένα Σώκου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Σε συζητήσεις με την Φενέρμπαχτσε ο Γιούρτσεβεν» (pic)
- Αρχεία Έπσταϊν: Η Πάμ Μπόντι καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Κογκρέσο
- Σιμόνε Σότσα: Την Παρασκευή AVAR στην Ιταλία, την Κυριακή διαιτητής στην Τούμπα
- Αμπελόκηποι: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την 72χρονη που λειτουργούσε παράνομο γηροκομείο – «Θα την πετάξω στα σκουπίδια»
- Υποκλοπές: Παραίτηση Τζαβέλλα ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
- Πρωθυπουργός ντελιβεράς ιδιωτικών συμφερόντων






