Τέσσερα εκατ. επιβάτες στο δίκτυο ΗΣΑΠ-μετρό το Φεβρουάριο
Τέσσερα εκατομμύρια μετακινήσεις επιβατών με το δίκτυο του μετρό και του Ηλεκτρικού κατέγραψε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) το μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος την Πέμπτη. Παράλληλα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και άρχισαν συστηματικά οι έλεγχοι εισιτηρίων, έχουν καταμετρηθεί γύρω στους 2.000 παραβάτες- επιβάτες.
55
Τέσσερα εκατομμύρια μετακινήσεις επιβατών με το δίκτυο του μετρό και του Ηλεκτρικού κατέγραψε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) το μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος την Πέμπτη. Παράλληλα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και άρχισαν συστηματικά οι έλεγχοι εισιτηρίων, έχουν καταμετρηθεί γύρω στους 2.000 παραβάτες- επιβάτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, το μήνα Φεβρουάριο, δηλαδή από την έναρξη λειτουργίας των δύο νέων γραμμών του μετρό, οι μετακινήσεις επιβατών αυξήθηκαν κατά τρία εκατομμύρια.
Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιβάτες με κάρτες απεριόριστων διαδρομών.
Οσο λειτουργούσε μόνο το δίκτυο του ΗΣΑΠ, ο μέσος όρος των μετακινήσεων ανά μήνα δεν ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο.
Την ίδια στιγμή τα έσοδα του οργανισμού εκτινάχθηκαν το μήνα Μάρτιο από τις πωλήσεις καρτών απεριόριστων διαδρομών των 10.000 δρχ., οι οποίες έφτασαν τις 69.190 έναντι των 59.000 τον προηγούμενο μήνα.
Στο μεταξύ η διαδικασία ελέγχου εισιτηρίων στο μετρό, που άρχισε να εφαρμόζεται συστηματικά από τα μέσα Φεβρουαρίου, έδειξε ότι καθημερινά μετακινούνται γύρω στους 3.000 επιβάτες χωρίς να ακυρώνουν εισιτήριο. Ο αριθμός, ωστόσο, των παραβατών στο μετρό είναι αναλογικά μικρός, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι ημερήσιες μετακινήσεις φτάνουν τις 280.000.
Περισσότεροι από 150.000 επιβάτες μετακινούνται με εισιτήριο, οι 80.000 έχουν εκδόσει κάρτες απεριόριστων διαδρομών, ενώ γύρω στους 60.000-70.000 μετεπιβιβάζονται από συρμούς του ΗΣΑΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρομακτικές στιγμές: Κοριτσάκι καταγράφει τη στιγμή που το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τη Βηρυτό
- Ποια είναι η «κρυφή αίσθηση» που έχει ο σκύλος σας και καθορίζει το σώμα του; – Τι είναι η ιδιοδεκτικότητα
- ΕΛ.ΑΣ.: Προειδοποίηση για κροτίδες και βεγγαλικά την περίοδο του Πάσχα – «Απαγορεύεται η χρήση τους»
- Κόνι Μεταξά: Ο χωρισμός της έφερε παραπανίσια κιλά – Πόσο έδειξε η ζυγαριά
- Νέα απάτη στο όνομα του e-ΕΦΚΑ – Απατεώνες αποσπούν στοιχεία ασφαλισμένων
- Easter Holiday Pay Rules in Greece Explained
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Το Πάσχα σε μια άλλη, παλιά Κρήτη: Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442