
Πρέπει να επαναφέρουμε τους όρους της ελευθερίας
Το κύριο αίτημα του ατόμου σήμερα είναι η ελευθερία, επισημαίνει ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος σε συνέντευξη στο in.gr με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου Η δύναμη του σκοτεινού θεού.
47
Το κύριο αίτημα του ατόμου σήμερα είναι η ελευθερία, επισημαίνει ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος σε συνέντευξη στο in.gr με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου Η δύναμη του σκοτεινού θεού.
Τη στιγμή που οι παραδοσιακές μορφές διαχείρισης της ελευθερίας μας -πολιτική, μεγάλες ιδεολογίες, θρησκεία- έχουν κηρύξει πτώχευση, ξέρουμε ότι πρέπει να επανεφεύρουμε τους όρους της ελευθερίας μας, να βρούμε ξανά από την αρχή τους όρους της δηλώνει ο συγγραφέας.
Από αυτή την άποψη, το βιβλίο αυτό εμπεριέχει κάτι που με απασχολεί σε όλα μου τα βιβλία: τη σχέση με το παρελθόν, τη σχέση με τη δημιουργία. Εχει όμως και την απόλυτη συνείδηση σχετικά με το τι θα πει να είσαι ελεύθερος πρόσθεσε.
Ο συγγραφέας είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από τις επιφυλλίδες του στην εφημερίδα Τα Νέα και τα προηγούμενα βιβλία του.
Σήμερα, εργάζεται ως υπεύθυνος της σειράς Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία των Εκδόσεων Ωκεανίδα. Στη συνέντευξη μιλά, επίσης, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα εκδοτικά δρώμενα, τον έρωτα, τα μελλοντικά του σχέδια και το Internet.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκλογές στο Περού: Υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ο πιθανότερος αντίπαλος της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο
- Σταχτοδέλφινο στο Αιγαίο: Η σπάνια εμφάνιση μεταξύ Χίου και Ικαρίας
- Φαραντούρης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος σοβαρός πόλος για τη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Δράση με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ρεάλ – Χάποελ
- Πρωτομαγιά: Ο διπλός συμβολισμός της – Από τη γιορτή της φύσης στους εργατικούς αγώνες
- Πώς θα γλιτώσετε τους πλειστηριασμούς – Τα σημεία κλειδιά



