Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρένο στο Ρουφ: Πληθώρα καλλιτεχνικών δράσεων στην αμαξοστοιχία

Τρένο στο Ρουφ: Πληθώρα καλλιτεχνικών δράσεων στην αμαξοστοιχία

...

Με μια πληθώρα καλλιτεχνικών δράσεων, που εναλλάσσονται καθημερινά σε όλα της τα βαγόνια υποδέχεται τη χειμερινή σεζόν 2016-17 η Αμαξοστοιχία-Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ. Ο γνωστός σε μικρούς και μεγάλους αγαπημένος σιδηροδρομικός πολυχώρος και η δημιουργός του Τατιάνα Λύγαρη μας προτείνουν θεατρικές παραστάσεις, θέατρο για παιδιά, λογοτεχνικές συναντήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια, γαστριμαργικά events, ενώ φέτος δίνουν προβάδισμα στη μουσική εγκαινιάζοντας 5 διαφορετικούς μουσικούς κύκλους.

Πρόγραμμα Παραστάσεων – Χειμερινής Θεατρικής Περιόδου 2016-2017

ΘΕΑΤΡΟ

«Κουλούρι για δύο» – θεατρικά στιγμιότυπα του αθηναϊκού τοπίου

Tο καινούργιο θεατρικό έργο της Δώρας Τσόγια «Κουλούρι για δύο» από το βιβλίο «20 αστικά μονόπρακτα» (Εκδόσεις Άγρα) της ίδιας της συγγραφέως, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη στο Θεατρικό Βαγόνι. Πρόκειται για ένα «σπονδυλωτό» έργο, που αποτελείται από είκοσι σκηνικές μικροακολουθίες, με χαρακτήρες που κινούνται σε διαφορετικούς χώρους της δημόσιας και ιδιωτικής καθημερινότητας της μεγαλούπολής μας: σε βαγόνια του μετρό, στην αποβάθρα, τα εκδοτήρια εισιτηρίων, σε μια στάση λεωφορείου, σε ένα παγκάκι πάρκου, σε ένα υπαίθριο καφέ, σε ένα δωμάτιο ή γραφείο, στο σούπερ μάρκετ, μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Το πολύπτυχο αυτό έργο προσφέρει –με την κινηματογραφική κατασκευή του— μια επισκόπηση των πιο συνηθισμένων τόπων και τοπίων της καθημερινότητάς μας.

Η σκηνοθεσία είναι της Τατιάνας Λύγαρη, η δραματολογική υποστήριξη της Πόπης Διαμαντάκου και πρωταγωνιστούν η Ανατολή Αθανασιάδου και ο Άρης Τσαμπαλίκας.

Παραστάσεις: Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 20.00 (από τέλος Δεκεμβρίου 2016)

Women of Passion, Women of Greece
(αγγλόφωνη θεατρική παράσταση)

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση που συγκινεί Έλληνες και ξένους θεατές με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά, το δυνατό κείμενο, την εξαιρετική ερμηνεία, τη ζωντανή μουσική και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας.

Τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας και η Μελίνα Μερκούρη, ταξιδεύουν ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών με ένα τρένο του 1950. Αφετηρία του η Αρχαία Ελλάδα και τερματικός σταθμός η Ελλάδα του σήμερα.

Συγγραφή / δραματουργία: Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, σκηνοθεσία / σκηνικά: Τατιάνα Λύγαρη, κοστούμια: Ντόρα Λελούδα, μουσική σύνθεση: Φώτης Μυλωνάς, video design: Σπύρος Ρασιδάκης, φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, ειδικές κατασκευές: Δανάη Κουρέτα

Ερμηνεύει: η Εβελίνα Αραπίδη
Συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (φωνή, κιθάρα, μαντολίνο, μπανσούρι, κρουστά)

Παραστάσεις: Σάββατο στις 19.15

ΜΟΥΣΙΚΗ

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ ΟΠΕΡΑΣ ΚΑΙ ΛΥΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Canto Lirico – βραδιές λυρικού τραγουδιού

Η Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ υποδέχεται με θέρμη στα βαγόνια της τον μαγικό κόσμο της όπερας και του κλασικού τραγουδιού παρουσιάζοντας τη φετινή σεζόν 5 θεματικούς μήνες με σημαντικούς καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.

Νοέμβριος και… «All-around Amadeus»
9, 16, 23, 30 Νοεμβρίου στις 21.30
Παραστάσεις αφιερωμένες στον Μότσαρτ και τους συγχρόνούς του. Από την εποχή του κλασικισμού στην τέχνη, επιλέγουμε γνωστές άριες από την πολύχρωμη μουσική παλέτα του Μότσαρτ που ερμηνεύουν ταλαντούχοι καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.
Μιράντα Μακρυνιώτη mezzo soprano
Μαρία Μαυρομμάτη soprano
Γιάννης Σελιτσανιώτης βαρύτονος
Στο πιάνο ο Μανώλης Παπασηφάκης

Δεκέμβριος και… «Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Στράους!»
7, 14, 21, 18 Δεκεμβρίου στις 21.30
Στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express παρελαύνουν άριες από αγαπημένες οπερέτες όπως «Η Νυχτερίδα» του Γιόχαν Στράους, «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Νίκου Χατζηαποστόλου, «Η Εύθυμη Χήρα» του Φραντς Λέχαρ κ.α. Τις άριες ερμηνεύουν γνωστοί καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.

Ιανουάριος και… «Bel canto unlimited & more»
4, 11, 18, 25 Ιανουαρίου στις 21.30
Καλωσορίζουμε το 2017 με άρωμα Ιταλίας! Το μουσικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στον ιταλικό Ρομαντισμό και περιλαμβάνει άριες με το σπιρτόζικο χιούμορ του Rossini, το δραματικό πάθος του Verdi, τον ρεαλισμό του Puccini αλλά και ανάλαφρες καντσονέτες. Ερμηνεύουν γνωστοί ονόματα της λυρικής μας σκηνής.

Φεβρουάριος και… «Οι μελωδίες της ευτυχίας»
1, 8, 15, 22 Φεβρουαρίου στις 21.30
Η μαγική στιγμή της συνάντησης του μουσικού θεάτρου με τους ήχους της Jazz το πρώτο μισό του 20ού αιώνα ζωντανεύει στα μουσικά μας ραντεβού με τις «μελωδίες της ευτυχίας». Παραστάσεις που λάτρεψε το Broadway και το Hollywood γνωστών συνθετών (Cole Porter, Leonard Bernstein, George Gershwin κα.) όπως «Porgy and Bess», «Kiss me Kate», «Μελωδία της Ευτυχίας», «Μαίρη Πόπινς», «Ωραία μου κυρία», «South Pacific», «West Side Story» κ.α. μας θυμίζουν με την ερμηνεία τους γνωστοί καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.

Μάρτιος και… «Άριες στις όχθες του Σηκουάνα»
1, 8, 15, 22, 29 Μαρτίου στις 21.30
Η άνοιξη μας βρίσκει με παριζιάνικη διάθεση!
Μεταφερόμαστε στις όχθες του Σηκουάνα, μέσα από άριες συνθετών που έζησαν και δημιούργησαν στο Παρίσι αλλά και από όπερες που διαδραματίζονται στην πόλη του φωτός (Traviata, Carmen, Manon κ.α.). Ερμηνεύουν γνωστοί καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.

Β΄ ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ (μουσική και δείπνο)

Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ και καλεί τους φίλους της σε μία απολαυστική μουσική αλλά και γευστική διαδρομή.
Για τρεις μόνο Κυριακές (20/11, 27/11 και 4/12) η πολυβραβευμένη ορχήστρα πλημμυρίζει τα βαγόνια της ιστορικής Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου με τον ήχο των εγχόρδων της.
Το πρόγραμμα της μουσικής μας διαδρομής: G. Puccini Χρυσάνθεμα (Ρώμη), Β. Bartók Ρουμάνικοι χοροί (Βουδαπέστη, Βουκουρέστι), Ι. Albeniz España (Μαδρίτη, Βαρκελώνη), G. Holst St Paul suite (Λονδίνο), J. Strauss ll Pizzicato polka (Βιέννη).

Παραστάσεις: Κυριακές 20/11, 27/11 & 4/12 στις 20.00
Τιμή με δείπνο: 35€/άτομο (χωρίς ποτό)

Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ ΤΖΑΖ
Ακούγοντας Σινεμά – τα Σαββατόβραδα με τους Jazz Express
Οι Jazz Express (Μάρκος Παπασηφάκις φωνή / κιθάρα, Μάνος Αθανασιάδης πιάνο / φωνή, Μαντώ Παναγιωτάκη φωνή, Κώστας Κωνσταντίνου κοντραμπάσο) επιστρέφουν με νέες υπέροχες μελωδίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο με συνθέσεις των Michel Le Grand, Henry Mancini, Nino Rota, Ennio Moriconne.

Παραστάσεις: Σάββατο στις 21.30

Νέοι δημιουργοί της jazz σκηνής– προσωπικές συνθέσεις και jazz standards
Μερικοί από τους σημαντικότερους και παλαιότερους μουσικούς εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής μαζί με νεώτερους παρουσιάζουν προσωπικές τους συνθέσεις αλλά και κορυφαία jazz standards. O συνθέτης και κιθαρίστας Γιώργος Ταμβάκης παρουσιάζει συνθέσεις του με 7χορδη κιθάρα σε συνεργασία με τον βιρτουόζο σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη, ο συνθέτης Κωνσταντίνος Χειμαριός και το κουαρτέτο του συνεργάζεται με τον ταλαντούχο σαξοφωνίστα Γιάννη Κασέτα και ο Δημήτρης Αγγελάκης με το trio του εντυπωσιάζουν με τους ήχους του τζαζ βιμπράφωνου.

Παραστάσεις: Τετάρτες 11/1, 18/1 & 25/1 στις 21.00

Δ’ ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (Τετάρτες 23/11, 30/11, 7/12 & 14/12 στις 21.00)
Επόμενος Σταθμός – Αγάπη (τραγούδι, λόγος και μουσική)
Τραγούδι, λόγος και μουσική λειτουργούν αδιάσπαστα και δημιουργούν ένα τοπίο ονειρικό, ένα ταξίδι.
κείμενο / σκηνοθεσία / μουσική Γιώργος Στεφανακίδης
Χάρης Αγγέλου ηθοποιός /Μαίρη Στεφανακίδη τραγούδι

Ε΄ ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Paris-Istanbul (για 3η χρονιά)
Κάθε Παρασκευή στις 9:30 μ.μ. και για 3η συνεχή χρονιά η μουσική παράσταση Paris-Istanbul με νέες μουσικές και τραγούδια από τη δεκαετία του ’30 ως και τη δεκαετία του ’70, κάνοντας στάσεις στις πόλεις που διέσχιζε το διάσημο τρένο Orient Express.
Επί σκηνής, η Αθηνά Ρούτση στο πολύγλωσσο τραγούδι, η Άλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις και ο Φώτης Μυλωνάς στα πνευστά, την κιθάρα και το μαντολίνο «κλείνουν το μάτι» σε αγαπημένες διαχρονικές μελωδίες, διασκευάζουν, διασκεδάζουν και μας καλούν να συνταξιδέψουμε στην πιο ενδιαφέρουσα περίοδο του 20ού αιώνα.

Dream Songs – μια μουσική απόδραση από την πραγματικότητα (Τετάρτες 23/11, 30/11, 7/12 & 14/12 στις 21.00)
Επιλογές τραγουδιών από John Lennon, Pink Floyd, Sting, Simon & Garfunkel, David Bowie, Lou Reed, Tim Buckley, Carlos Santana, Μ. Λοΐζο, Ν. Παπάζογλου κ.α. σε νέες διασκευές και ενορχηστρώσεις που μας ταξιδεύουν στην ουτοπία και το εξωπραγματικό. Μια εξαιρετική ομάδα μουσικών και τραγουδιστών εντυπωσιάζουν εναλλάσσοντας φωνές και όργανα μέσα σε ένα ονειρικό οπτικό περιβάλλον.

Μουσική επιμέλεια / ενορχηστρώσεις Μηνάς Ι. Αλεξιάδης
Λήδα Μανιατάκου φωνή / κιθάρα / πιάνο / φλογέρα / μπάσο
Γιάννης Ζερβός φωνή / κιθάρα / μπάσο
Γιούλη Δανιγγέλη πλήκτρα / ακορντεόν / φωνή
Απόστολος Θεοδοσίου κιθάρες / μπάσο
Σωκράτης Γανιάρης ντραμς / κρουστά

Τραγούδια και μελωδίες σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών (από 11 Δεκεμβρίου 2016)
Τραγούδια που έχουν αγαπηθεί καθολικά, αληθινά, διαχρονικά, αλλά και μελωδίες των Nino Rota, Nicola Piovani, Bob Dylan αναβιώνουν τις πιο ανθρώπινες στιγμές μας, με τους ήχους της κιθάρας και του βιολοντσέλου να συνοδεύουν μια φωνή γυναικεία και να μας καλούν εδώ και τώρα να νιώσουμε και να ζήσουμε αληθινά.
Αμαλία Τάτση φωνή
Μηνάς Μπόγρης κιθάρα / ενορχηστρώσεις
Στέφανος Γιαννόπουλος βιολοντσέλο

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες» (2η χρονιά)
Μετά από μια χρονιά sold out εμφανίσεων στην Αθήνα και μια καλοκαιρινή περιοδεία σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το επιτυχημένο ταξίδι της στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας.
Κείμενο Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη, σκηνοθεσία / σκηνικά Γκάυ Στεφάνου
Παίζουν οι: Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Φοίβος Συμεωνίδης, Φίλιππος Τσαουσέλης

«Η ατρόμητη κυρία Breda και τα 7 κρυμμένα μυστικά» (διαδραστική περιήγηση για όλη την οικογένεια) κάθε Κυριακή στις 17.00 (από 4 Δεκεμβρίου 2016)
Η ιστορία των βαγονιών αλλά και άγνωστες ιστορίες επιβατών του Orient Express έρχονται στο φως για να μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αντικείμενα από το βεστιάριο του θεάτρου του Τρένου στο Ρουφ γίνονται τα «εργαλεία», με τη βοήθεια των οποίων, παιδιά και ενήλικες μπαίνουν σε ρόλο ταξιδιώτη.

Πληροφορίες
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Σαββάτου πρωί) 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ,
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Wi-Fi / Δωρεάν Parking

entertainment.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024