Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αιμίλιος Χειλάκης αιφνιδίασε τους επιβάτες του Μετρό στο Σύνταγμα

Ο Αιμίλιος Χειλάκης αιφνιδίασε τους επιβάτες του Μετρό στο Σύνταγμα

...

Με αφορμή την παράσταση «Λυσιστράτη» που θα ανέβει σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού από το Εθνικό Θέατρο, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 5 και 6 Αυγούστου, ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης και οι δεκαπέντε γυναίκες του χορού Gemma Carbone, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Λένα Δροσάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άννα Κλάδη, Λένα Κιτσοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Ειρήνη Μαρκή, Αθηνά Μαξίμου, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου πραγματοποίησαν δρώμενο-έκπληξη την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι, στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης κρατώντας μια ασπίδα και ένα φαλό ανεβοκατέβαινε τις κυλιόμενες σκάλες αιφνιδιάζοντας τους περαστικούς. Στη συνέχεια ο χορός με την υπόκρουση μουσικής μαγνήτισε τα βλέμματα.

Το 8λεπτης διάρκειας δρώμενο εστίασε λίγο πριν οι γυναίκες καταλάβουν την Ακρόπολη, καθώς και σε έναν εκπρόσωπο του αντρικού φίλου που ψάχνει τη γυναίκα του.

Για το δρώμενο ο σκηνοθέτης της παράστασης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, μιλώντας στην κάμερα του in.gr έθεσε το ερώτημα «το πόσο αντέχουμε τον Αριστοφάνη σήμερα στην ουσία του και μάλλον τον πολιτισμό που εκπροσωπεί».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου σε έναν πολυσύχναστο χώρο όπως είναι ο σταθμός του Μετρό που πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση τόνισε: «το θέατρο επιζητεί τη θεατρικότητα του πραγματικού πάντοτε» εξηγώντας στη συνέχεια ότι «δεν υπάρχει στιγμή στην καθημερινότητα που να μην είναι θέατρο, μόλις υπάρξει το κατάλληλο βλέμμα. Όπως κι εδώ. Έχει κοινό έχει δομές και ξαφνικά ένα συμβάν, ένα επεισόδιο αποκαλύπτει τη θεατρικότητα του καθημερινού».

Τέλος δήλωσε ότι αυτό που τον συγκλονίζει στον Αριστοφάνη είναι ο πολιτισμός και οι συνθήκες που παραμένουν και στις μέρες μας ακριβώς οι ίδιες. «Εάν θέλουμε να καταλάβουμε κάτι για τη σημερινή ζωή πρέπει να μελετήσουμε τον Αριστοφάνη» επισήμανε.

Συνέντευξη: Μαρία Παπουτσή
Βίντεο: Μανώλης Παπαχρήστος

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024