Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Barbie τριαντάρισε στο... σινεμά

Η Barbie τριαντάρισε στο… σινεμά

Μαντώ Σιώμου Βρίσκεται στο πλευρό χιλιάδων κοριτσιών από το 1959, αποτελώντας πηγή έμπνευσης στο παιχνίδι τους. Η διάσημη Barbie έχει όμως και μια ακόμη ιδιότητα: αυτή της κινηματογραφικής πρωταγωνίστριας. Τα τελευταία χρόνια, έχει κατακτήσει τη μεγάλη οθόνη, καθώς οι ταινίες της παράγονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, φτάνοντας αισίως τις 30! Ο χαρακτήρας της Barbie ζωντανεύει για […]

Μαντώ Σιώμου

Βρίσκεται στο πλευρό χιλιάδων κοριτσιών από το 1959, αποτελώντας πηγή έμπνευσης στο παιχνίδι τους. Η διάσημη Barbie έχει όμως και μια ακόμη ιδιότητα: αυτή της κινηματογραφικής πρωταγωνίστριας. Τα τελευταία χρόνια, έχει κατακτήσει τη μεγάλη οθόνη, καθώς οι ταινίες της παράγονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, φτάνοντας αισίως τις 30!

Ο χαρακτήρας της Barbie ζωντανεύει για πρώτη φορά, το 1987 με δύο ξεχωριστές τηλεταινίες που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα με τους τίτλους, «Η Barbie και οι Rockers: Από αυτόν τον κόσμο», και η «Η Barbie και οι Sensations: Rockin η επιστροφή στη γη». Η καθεμία διαρκούσε περίπου 25 λεπτά και θα αποτελούσαν το πιλοτικό επεισόδιο μιας εβδομαδιαίας σειράς κινουμένων σχεδίων. Δυστυχώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιρειών παραγωγής DIC και Mattel Entertainment δεν πέτυχαν και το σχέδιο τελικά αναβλήθηκε.

Χρόνια αργότερα, το 2001 εμφανίζεται στον κινηματογράφο, με την πρώτη της ταινία «Η Barbie στον Καρυοθραύστη» κάνοντας τεράστια επιτυχία.

Η δεύτερη γενιά ταινιών της Barbie (2001-2009) περιλαμβάνει 16 ταινίες, που παραμένουν μέχρι σήμερα, και οι αγαπημένες των κοριτσιών. Οι περισσότερες βασίζονται σε ιστορίες μπαλέτου και παραμύθια, όπως των αδελφών Γκρίμ, του Ε.Τ.Α Χόφμαν, του Μαρκ Τουέιν, του Κάρολου Ντίκενς, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και του Αλεξάντερ Ντούμας, ενώ μερικές είναι πρωτότυπα έργα όπως η σειρά «Fairytopia». Επίσης ορισμένες περιλαμβάνουν μουσική από τους Τσαϊκόφσκι, Μπετόβεν, Ντβόρζακ και Μέντελσον, καθώς και του Αδόλφου Άνταμ. Η κούκλα στις ταινίες υποδύεται την πριγκίπισσα, την νεράιδα ή την γοργόνα.

Το 2010, με την ταινία «Barbie: Η βασίλισσα της μόδας», η εταιρεία «Mattel Entertainment» μετονομάζεται σε «Barbie Entertainment» και αποφασίζει να αντικαταστήσει την κλασική πριγκίπισσα Barbie με μια πιο σύγχρονη και μοντέρνα εκδοχή της.

Μέχρι σήμερα έχουν προβληθεί συνολικά 30 ταινίες μεταξύ των οποίων και η πιο πρόσφατη «Η Barbie και οι αδελφούλες της σε μια απίθανη κουταβοπεριπέτεια» που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 8 Οκτωβρίου. Στην ταινία η Barbie και οι αδερφές της, θα ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, παρέα με τα κουτάβια τους και θα ανακαλύψουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ανεκτίμητο από τη μεταξύ τους αγάπη.

Ο παραγωγός και αντιπρόεδρος της Barbie Entertainment, Rob Hudnut, είχε δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να παράγουν ταινίες της Barbie, κάνοντας δύο ή τρεις το χρόνο, εμπεριέχοντας και περισσότερα μιούζικαλ.

Η BARBIE ΩΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΟΠΟΥΛΑ – BARBIE AS THE PRINCESS AND THE PAUPER (2004)

Σκηνοθεσία: Ουΐλιαμ Λάου

Η Barbie πρωταγωνιστεί σε μία ρομαντική ιστορία βασισμένη στο κλασικό έργο του Μαρκ Τουέιν, σε διπλό ρόλο, ως «βασιλοπούλα Ανελίς» και ως «χωριατοπούλα Έρικα». Δύο κοπέλες ίδιες σαν δύο σταγόνες νερό. Οι δρόμοι τους θα ενωθούν μοιραία, όταν η Ανελίς θα πέσει θύμα απαγωγής και η Έρικα θα μπει στη θέση της στο παλάτι, για να τη σώσει. Τότε η Έρικα θα πρέπει να υποδυθεί τη βασιλοπούλα με επιτυχία και να ξεγελάσει τον απαγωγέα, τον κακό Πρέμιγκερ, τι θα γίνει όμως, όταν ο όμορφος βασιλιάς Ντόμινικ ερωτεύεται την Έρικα, νομίζοντας πως είναι η Ανελίς; Σε αυτή τη μαγική μουσική παράσταση που «ντύνεται» μουσικά με επτά πρωτότυπα τραγούδια, δύο νεαρές όμορφες κοπέλες τολμούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αναζητήσουν το πεπρωμένο τους, ανακαλύπτοντας ότι η μοίρα των ανθρώπων είναι γραμμένη σε ένα ξεχωριστό μέρος: στην καρδιά τους.

Η «Barbie, ως βασιλοπούλα και χωριατοπούλα» είναι από τις πρώτες ταινίες της διάσημης κούκλας που έχει τη μορφή μιούζικαλ.

Η BARBIE ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ – BARBIE OF SWAN LAKE (2003)

Σκηνοθεσία: Όουεν Χάρλεϊ

Η Barbie πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η λίμνη των κύκνων», που είναι βασισμένη στην μουσική του Τσαϊκόφσκι και στο ομώνυμο παραμύθι, ως Οντέτ.

Η Οντέτ είναι η νεαρή, όμορφη και καλόκαρδη κόρη του φούρναρη, που ακολουθεί έναν μονόκερο στο Μαγεμένο Δάσος. Ο κακός μάγος Ρόθμπαρτ, που έχει απώτερο στόχο να νικήσει την ξαδέλφη του Βασίλισσα Νεράιδα και να πάρει τον έλεγχο του Μαγεμένου Δάσους, μεταμορφώνει την Οντέτ σε κύκνο. Η Βασίλισσα Νεράιδα αντιμετωπίζει τα μάγια και έτσι η Οντέτ μπορεί να είναι άνθρωπος τη νύχτα και κύκνος την ημέρα. Η Οντέτ, αν και αισθάνεται ότι δεν είναι το κατάλληλο άτομο για αυτό το καθήκον, μαθαίνει ότι η μοίρα της είναι να σώσει το Μαγεμένο Δάσος από το Ροθμπαρτ. Μπορεί ένα νεαρό κορίτσι οπλισμένο μόνο με το κουράγιο, την εντιμότητα και την εξυπνάδα του να αναμετρηθεί με τον απαίσιο μάγο και να νικήσει; Και τι γίνεται όταν ο γοητευτικός Πρίγκιπας Ντάνιελ την ερωτεύεται; Μέσα από τα αναρίθμητα εμπόδια και τις περιπέτειές της, η Οντέτ θα αποδείξει ότι αρετές όπως η καλοσύνη, το θάρρος και η αυταπάρνηση θριαμβεύουν και χαρίζουν την πολυπόθητη ευτυχία!

BARBIE & ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ ΚΑΣΤΡΟ – BARBIE AND THE DIAMOND CASTLE (2008)

Σκηνοθεσία: Τζίνο Νιτσέλε

Η Barbie, μαζί με την καλύτερη της φίλη, Τερέζα, διηγούνται ένα πανέμορφο παραμύθι, μια ζωηρή περιπέτεια, ύμνο στη φιλία και την αγάπη για τη μουσική.

Η Λιάνα και η Αλέξα, είναι φίλες, ζουν μια ευτυχισμένη ζωή, μοιράζονται τα πάντα και κυρίως την αγάπη τους για τη μουσική. Μια μέρα όμως οι ζωές τους αλλάζουν ριζικά όταν τους χαρίζουν ένα μαγεμένο καθρέφτη και με έκπληξη ανακαλύπτουν πως μέσα βρίσκεται παγιδευμένο ένα κορίτσι. Για να σώσουν την καινούργια τους φίλη, η Λιάνα και η Αλέξα θα ταξιδέψουν μέχρι το πανέμορφο και καλά κρυμμένο Διαμαντένιο Κάστρο,όπου θα ζήσουν μια επικίνδυνη περιπέτεια, που θα δοκιμάσει τη φιλιά τους. Με τη δύναμη όμως της μουσικής αλλά και τη συντροφιά των δυο αξιολάτρευτων κουταβιών τους, θα ανακαλύψουν πως τελικά ο πολυτιμότερος θησαυρός στη ζωή είναι η αληθινή φιλία!

BARBIE ΚΑΙ Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ – BARBIE AND THE MAGIC PEGASUS (2005)

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Ρίτσαρντσον

Η αγαπημένη Barbie σε μια ακόμη υπέροχη, πραγματικά παραμυθένια ταινία.

Πριν από πολλά, πολλά χρόνια σε ένα μακρινό βασίλειο, ένας κακός μάγος θαμπώνεται από την ομορφιά της αξιαγάπητης Πριγκίπισσας Αννίκα και ζητάει να την παντρευτεί. Όταν εκείνη αρνείται, ο μάγος για να την εκδικηθεί, κάνει μάγια στους γονείς της και τους μεταμορφώνει σε πέτρινα αγάλματα. Την κατάλληλη στιγμή η Αννίκα σώζεται από ένα θαυμάσιο φτερωτό άλογο, το οποίο την οδηγεί στο μαγικό Ουράνιο Βασίλειο. Εκεί η Αννίκα ανακαλύπτει ότι το φτερωτό άλογο είναι στην πραγματικότητα η αδελφή της Μπριέτα, την οποία μεταμόρφωσε ο ίδιος μάγος πριν από χρόνια όταν και εκείνη αρνήθηκε να τον παντρευτεί.
Η Ράιλα, η Βασίλισσα του Ουρανού, εξηγεί στην Αννίκα ότι πρέπει να βρει τα τρία στοιχεία για να φτιάξει το Ραβδί των Αστεριών και να λύσει τα μάγια. Έτσι, μαζί με την Μπριέτα και τους νέους τους φίλους, ταξιδεύουν μέσα από απαγορευμένα δάση, παγωμένα βουνά, σκοτεινές σπηλιές για να σώσουν τους γονείς τους και να ξαναγίνει η Μπριέτα όμορφη Πριγκίπισσα. Ένα θαυμάσιο παραμύθι, όπου η φλόγα της ελπίδας, η δύναμη της αγάπης και η γενναιότητα, νικούν κάθε εμπόδιο και ξεπερνούν κάθε αδικία!

Η BARBIE ΣΤΙΣ 12 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕΣ – BARBIE IN THE 12 DANCING PRINCESSES (2006)

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Ρίτσαρντσον

Μια ακόμη περιπέτεια της Barbie, βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι των αδελφών Γκρίμ, λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες, καθώς περιέχει περισσότερους χαρακτήρες και πολύ χορό.

Δώδεκα πανέμορφες κοπέλες ζουν σε ένα ονειρικό βασίλειο συντροφιά με τον αγαπημένο τους πατέρα, που είναι ο βασιλιάς της χώρας. Όλες τους έχουν μεγάλη αγάπη για το χορό, εκείνη όμως που ξεχωρίζει για το ταλέντο της, είναι η Barbie. Η κακιά Ροβένα για να τις εκδικηθεί, επειδή τις ζηλεύει, τους απαγορεύει να τραγουδούν και να χορεύουν. Τα κορίτσια στενοχωριούνται όμως η Barbie βρίσκει μια μαγική διέξοδο στο παλάτι, η οποία οδηγεί σε ένα πανέμορφο δάσος με χρυσά και ασημένια δέντρα. Εκεί, θα μπορούν από δω και στο εξής να απολαμβάνουν το χορό μακριά από τα δηλητηριώδη σχέδια της Ροβένα…

BARBIE: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ – BARBIE THE PEARL PRINCESS (2014)

Σκηνοθεσία: Εζέκιηλ Νόρτον

Ηρωίδα της ταινίας είναι μια μικρή γοργόνα, που έχει μεγαλώσει με τη θεία της και διαθέτει μαγικές δυνάμεις, που της επιτρέπουν να ελέγχει τα μαργαριτάρια και να κάνει απίστευτα παιχνίδια μαζί τους! Μία ημέρα, η θεία της λαμβάνει πρόσκλησή από ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Την καλούν στο παλάτι για να παρευρεθεί στη στέψη του νεαρού πρίγκιπα, που θα διαδεχθεί τους γονείς του στο θρόνο. Επάνω στη βιασύνη της όμως, ξεχνά να πάρει μαζί της την πρόσκληση και έτσι η μικρή γοργόνα ξεκινάει να πάει στο παλάτι για να δώσει την πρόσκληση στη θεία της. Στο δρόμο κάνει πολλούς νέους φίλους και –χωρίς να το γνωρίζει, γίνεται μέρος ενός σκανδάλου, που ξεκινάει από τον καιρό, που η ίδια ήταν μωρό. Θα μάθει το σπουδαίο μυστικό πριν συναντήσει τη θεία της ή όλα θα αποκαλυφθούν μέσα στην αίθουσα του θρόνου;

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024