Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Νυχτών Πρεμιέρας» μιλά στο in.gr

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Νυχτών Πρεμιέρας» μιλά στο in.gr

...

Αγγελική Στελλάκη

Ο μόλις 42 ετών Λουκάς Κατσίκας έχει μία σχέση πάθους με τις «Νύχτες Πρεμιέρας». Όπως έχει πει ο ίδιος ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, ήταν παρών ως θεατής στην πρώτη προβολή που πραγματοποίησε το κινηματογραφικό Φεστιβάλ στην Αθήνα.

Λίγα χρόνια αργότερα, το παιδί από τη Λιβαδειά, με την ιδιαίτερη αγάπη στο σινεμά του τρόμου -αγάπη που του είχε μεταδώσει η μητέρα του από πολύ μικρή ηλικία- θα ερχόταν στην Αθήνα για να εργαστεί ως συντάκτης του περιοδικού Σινεμά.

Fast forward μερικά χρόνια αργότερα. Μετά την απόφαση του Ορέστη Ανδρεαδάκη να ανηφορίσει προς Βορρά, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Λουκάς Κατσίκας αναλαμβάνει την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, των αγαπημένων σε όλους «Νυχτών Πρεμιέρας».

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ομάδα του Φεστιβάλ και επέλεξε φέτος να εργαστεί με άτομα με τα οποία έχει συνεργαστεί και κατά το παρελθόν.

«Ακούσαμε τους θεατές. Τις επιθυμίες, τα παράπονά τους. Φέτος αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να έχουμε λιγότερες, αλλά καλύτερες ταινίες» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Λουκάς Κατσίκας, μιλώντας στο in.gr.

Στο βίντεο της συνέντευξης (μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο εάν κάνετε κλικ στην κεντρική εικόνα), ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής μιλά για το πρόγραμμα των φετινών, 22ων Νυχτών Πρεμιέρας, τον επιτυχημένο θεσμό του Athens Open Air Film Festival, αλλά και για τους αγαπημένους του σκηνοθέτες.

Διαβάστε επίσης:

      * Οι Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιούνται από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

      Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

      Sports in

      Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

      Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

      Παρασκευή 26 Απριλίου 2024