Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μότσαρτ στην πόλη του... Μότσαρτ!

Μότσαρτ στην πόλη του… Μότσαρτ!

Τα τελευταία χρόνια συναντά κανείς τακτικά ελληνικά ονόματα σε σημαντικές  καλλιτεχνικές διοργανώσεις αλλά η φετινή συμμετοχή του αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Καρύδη στο διάσημο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Εχει, βέβαια, περάσει καιρός από τότε που η εμφάνιση ενός Ελληνα καλλιτέχνη σε κάποια σημαντική διοργάνωση του εξωτερικού αποτελούσε είδηση. Πλέον, εδώ και κάμποσα χρόνια, ελληνικά ονόματα συναντάς παντού, είτε αποτελούν «γέννημα-θρέμμα» της χώρας μας είτε όχι.  Ωστόσο, μια πραγματικά ξεχωριστή παρουσία αξίζει πάντα να την επισημαίνει κανείς και δη σε μια εποχή έντονης ανάγκης θετικών προτύπων.

Ο λόγος για τη φετινή συμμετοχή του αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Καρύδη στο διάσημο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ. Θα διευθύνει τη  Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης  στη  νέα παραγωγή του «Μαγικού Αυλού» του Μότσαρτ , με την οποία θα κάνει πρεμιέρα το λυρικό πρόγραμμα της διοργάνωσης στις 27 Ιουλίου.

Πρόκειται για την πρώτη νέα παραγωγή του «Μαγικού Αυλού» στη γενέτειρα του Μότσαρτ  μετά το 2012 (είχε τότε δοθεί σε μουσική διεύθυνση του αείμνηστου Νικολάου Αρνονκούρ) και θα παρουσιαστεί με τη συμμετοχή μιας λαμπρής διανομής λυρικών τραγουδιστών, ενώ στον ρόλο του αφηγητή θα συμπράξει ο βετεράνος ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974 ο Καρύδης έχει εδώ και πολλά χρόνια ως βάση τη Γερμανία και διαγράφει μια πραγματικά  εντυπωσιακή διαδρομή στο διεθνές στερέωμα τόσο στο συμφωνικό ρεπερτόριο όσο και στην όπερα.

Στις ικανότητές του έχουν αναφερθεί επανειλημμένως ογκόλιθοι του χώρου, έχει άλλωστε, στη διάρκεια της καριέρας του,  αποσπάσει και σημαντικά διεθνή βραβεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ωστόσο, η δήλωση της αμερικανίδας σκηνοθέτιδας του «Μαγικού Αυλού» Λίντια Στέγιερ με αφορμή την επικείμενη συνεργασία τους δίνει πραγματικά το στίγμα της ερμηνευτικής του προσωπικότητας.

«Ο Καρύδης καταφέρνει να κάνει ακόμα και τη γνωστότερη μουσική να ηχεί σαν ν΄ακούς το έργο για πρώτη φορά» είπε και συνέχισε « Αυτή η ικανότητα μπορεί ν΄αποδειχθεί συναρπαστική για τον «Μαγικό Αυλό», τόσο για τον ίδιο σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική, όσο και για μένα αναφορικά με τη σκηνοθεσία. Θέλουμε να εκπλήξουμε το κοινό, να νιώσει ότι ανακαλύπτει εκ νέου το οικείο…».

Η τοποθέτησή της, προφανώς, είναι μια ευσύνοπτη «βουτιά» στην ουσία που δε χρήζει περαιτέρω σχολίων. Μακάρι να (ξανα)δούμε τον Καρύδη σύντομα και στην Ελλάδα!..

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024