Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοκρατική Αναγέννηση, το όνομα του κόμματος του Στέλιου Παπαθεμελή

Δημοκρατική Αναγέννηση, το όνομα του κόμματος του Στέλιου Παπαθεμελή

Και το όνομα αυτού... «Δημοκρατική Αναγέννηση». Ο λόγος για το κόμμα που ίδρυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής. Σήμα του κόμματος είναι τρία χελιδόνια, σε μπλε φόντο.

43

Και το όνομα αυτού… «Δημοκρατική Αναγέννηση». Ο λόγος για το κόμμα που ίδρυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής. Σήμα του κόμματος είναι τρία χελιδόνια, σε μπλε φόντο.

Το όνομα, το σήμα και η διακήρυξη του κόμματος ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο, ο κ. Παπαθεμελής άρχισε την ομιλία του απαντώντας στις «Κασσάνδρες» που μιλούν για το «πρόβατο που το τρώει ο λύκος όταν φεύγει από το μαντρί». «Ο λύκος έχει μπει μέσα στο μαντρί και τρώει τα πρόβατα, ενώ το πρόβατο που το βλέπει ο Θεός δεν το τρωει ο λύκος» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα στελέχη του νέου κόμματος, ο κ. Παπαθεμελής είπε ότι δεν έχει λαμπερά ονόματα, αλλά λαμπρούς ανθρώπους του μόχθου, της επιστήμης, της τέχνης και τιμίων Ελλήνων που βγάζουν το ψωμί τους με τον ιδρώτα τους, αναφέροντας μάλιστα τα ονόματα των τραγουδιστών Πέτρου Γαϊτάνου και Γιώργου Κοινούση.

«Φιλοδοξία μας» είπε ο κ. Παπαθεμελής, «είναι να μπούμε στη Βουλή απεξαρτημένοι από τα γρανάζια των κομμάτων στα οποία η εσωκομματική δημοκρατία είναι ακόμα ζητούμενο». «Είμαστε η φωνή εκείνων που δεν έχουν φωνή» προσέθεσε.

Μεταξύ των αιτημάτων – προτεραιοτήτων της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» είναι η επιστροφή στο εθνικό συμφέρον, ο αληθινός εκσυγχρονισμός, η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη, η στήριξη των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, η αντιμετώπιση του δημογραφικού και η αμοιβαιότητα στην εξωτερική πολιτική.

Ο Στέλιος Παπαθεμελής μίλησε επίσης για τα «άσχημα μηνύματα των καιρών», στηλίτευσε τα φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς, ακρίβειας και ανεργίας και τάχθηκε υπέρ της σύγκρουσης με τα «κατεστημένα συμφέροντα». «Ποτέ δεν κυβερνούσαν την Ελλάδα τόσο λίγοι» είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, έκανε λόγο για κόμματα που πλαισιώνονται «από τηλεπαρουσιαστές, καλλιτέχνες και υποληφθέντες αφισοκολλητές που δεν πρόλαβαν να γίνουν υπουργοί», ενώ χαρακτήρισε τη «Δημοκρατική Αναγέννηση» ως «ιερό πείραμα που δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κερδίσουμε».

«Θέλουμε, ένα κόμμα όχι σαν αυτά που υπάρχουν σήμερα ούτε σαν αυτά που περιέγραφαν οι σατιρογράφοι του παρελθόντος, δηλαδή εκείνες τις ομάδες άεργων που το μόνο που επιδιώκουν είναι να αναβιβάσουν τον αρχηγό τους στην πρωθυπουργία, προκειμένου να τους παράσχει τα μέσα να τρώγουν χωρίς να σκάβουν» τόνισε.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεσσαλονίκης Κυριάκος Σπυριούνης, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «συμφωνεί σε πλείστα με τον κ. Παπαθεμελή» και πώς έχει ειλικρινή φιλία μαζί του «και ουδέν έτερον».

Επίσης, παρών ήταν ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γιάννης Γρίβας, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λ.Βασιλικόπουλος, οι πρώην βουλευτές Γ.Τσαφούλιας, Δ.Σαπουντζής, Μ.Βάθης και Γ.Μαλιάκας, το στέλεχος του ΔΗΚΚΙ Μ.Δασκαλάκης, ο Κ. Ζουράρις, ιερωμένοι, κ.α.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024