
Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ στον πάπα Λέοντα, αναφέροντας πως είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβει πως το Ιράν αντιπροσώπευε απειλή για ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως εάν αποκτούσε πυρηνικά όπλα (στις φωτογραφίες αρχείου από το Reuters, επάνω, Τραμπ, αριστερά, και πάπας Λέων).
Ο Τραμπ έχει επικρίνει κατ’ επανάληψη τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος έχει στηλιτεύσει τον πόλεμο ΗΠΑ – Ισραήλ εναντίον του Ιράν.
Ο Τραμπ υποστήριξε πως χάρη στον ίδιο βρίσκεται ο ποντίφικας στον παπικό θρόνο
Υποστηρίζοντας πως χάρη στον ίδιο βρίσκεται σήμερα στον παπικό θρόνο, ο Τραμπ κατηγόρησε τον ποντίφικα πως έχει αδυναμίες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
«Ο πάπας πρέπει να καταλάβει – είναι πολύ απλό – ότι το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα. Ο κόσμος θα διέτρεχε τεράστιο κίνδυνο», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Trump:
The Pope needs to understand, Iran cannot have nuclear weapon. The Pope can say what he wants, and I want him to say what he wants – but I can disagree. pic.twitter.com/EsAzjUuR6B
— Viory Video (@vioryvideo) April 16, 2026
Τα επικριτικά σχόλια του προέδρου Τραμπ για τον πάπα Λέοντα έχουν προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από χριστιανούς στις ΗΠΑ, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων.
Η «τρέλα του πολέμου»
Ο πάπας Λέων, με καταγωγή από το Σικάγο, κατήγγειλε το Σάββατο την «τρέλα του πολέμου», απευθύνοντας έκκληση για ειρήνη.
Τη Δευτέρα είχε καταστήσει σαφές πως θα συνεχίσει να διατυπώνει επικρίσεις για τον πόλεμο, αψηφώντας τα σχόλια του Τραμπ.
«Ο πάπας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Κι εγώ θέλω να λέει ό,τι θέλει, αλλά μπορώ να διαφωνώ. Πιστεύω πως το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Καιρός: Θερμή εισβολή από την ερχόμενη εβδομάδα – Πότε θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στους 34°C
- ΠΑΣΟΚ: Οι προτάσεις Αυτιά για «χωριά ΑμεΑ» προσβάλλουν τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους και τον πολιτισμό
- Σκιάθος: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε πεζό στη Σκιάθο – Συνελήφθη ανήλικος οδηγός
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»








