Απογραφή ανελκυστήρων: Πότε λήγει η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο
Η ψηφιακή πλατφόρμα του Μητρώου Απογραφής Ανελκυστήρων θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Νοεμβρίου, με στόχο την καταγραφή όλων των ανελκυστήρων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.
Έως τις 30 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτή η ψηφιακή πλατφόρμα του Μητρώου Απογραφής Ανελκυστήρων, με στόχο την καταγραφή των ανελκυστήρων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.
«Αυτό που μας απασχολεί σήμερα είναι το θέμα της απογραφής. Είναι 4 απλά στοιχεία που πρέπει να δηλώσουμε: η διεύθυνση του κτιρίου, το έτος εγκατάστασης, οι στάσεις του ανελκυστήρα και το ΑΦΜ του συντηρητή, αν υπάρχει συντηρητής», λέει στο MEGA ο Γεώργιος Βλασόπουλος, πρόεδρος συντηρητών ανελκυστήρων.
«Η απογραφή θα ολοκληρωθεί 30 Νοεμβρίου, είναι εντελώς δωρεάν. Αν θέλει κάποιος ιδιοκτήτης ή διαχειριστής σε συνεννόηση με τον συντηρητή του, μπορεί αυτό να καταλήξει είτε με αμοιβή είτε δωρεάν».
«Είναι 10 απλά βήματα, είναι μία 3λεπτη διαδικασία», λέει ο ίδιος, τονίζοντας:
«Ανελκυστήρες είτε χωρίς άδεια είτε με άδεια είτε νόμιμοι είτε παράνομοι είτε που δεν έχουν δηλωθεί στην άδεια οικοδομής του κτιρίου, πρέπει να απογραφούν όλοι. Κάποιος που θα βρεθεί μετά την 30η Νοεμβρίου, θα έχει τις κυρώσεις που προβλέπονται σήμερα, 1.000 ευρώ για τις πολυκατοικίες, 2.500 για επαγγελματική στέγη και 5.000 για κτίρια ευρύτερης εξυπηρέτησης κοινού».
Από την πλευρά του ο Μάνος Κρανίδης, πολιτικός μηχανικός και γραμματέας ενημέρωσης ΠΟΜΙΔΑ, σημειώνει:
«Πρέπει, τώρα που απλοποιήθηκε το πρώτο βήμα, να γίνει η απογραφή και μετά έχουμε δεύτερα και τρίτα βήματα. Πρέπει να φύγουμε από την γραφειοκρατία».
- Οι ΗΠΑ στέλνουν κι άλλους πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή, πυροδοτώντας εκτιμήσεις για κατάληψη του νησιού Χαργκ
- Εναντίον του πολέμου στο Ιράν οι δυτικές κοινωνίες – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη
- Χειρουργήθηκε για αφαίρεση όγκου ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου – Αισιοδοξία για την υγεία του
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά
- Σε κακή κατάσταση η Σβίατεκ: «Δεν έχω νιώσει έτσι εδώ και πέντε χρόνια…»
- Ψαλιδίζει τον πήχη της ανάπτυξης η Τράπεζα της Ελλάδος – Οι πρώτες ανησυχίες λόγω πολέμου


