Ο Βαγγέλης Παυλίδης βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «A Bola» με αφορμή τις εξωπραγματικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε την περασμένη σεζόν στο Champions League με την Μπενφίκα.
Ο 26χρονος Έλληνας διεθνής επιθετικός πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν με τη Μπενφίκα, πετυχαίνοντας 30 γκολ και μοιράζοντας 13 ασίστ σε 57 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Έλληνας φορ έχει καταφέρει, μέσα σε μόλις μία σεζόν να γίνει σημείο αναφοράς για την ομάδα και να θεωρείται ήδη ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.
Οι Ίβηρες στο πρωτοσέλιδό τους χαρακτηρίζουν τον Έλληνα στράικερ ως «Θηρίο του Champions League», καθώς ο ίδιος ολοκλήρωσε τη χρονιά με επτά γκολ και τρεις ασίστ σε 12 ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Η νύχτα που σφράγισε τον μύθο του Παυλίδη
Το αποκορύφωμα της φετινής του πορείας ήρθε στις 21 Ιανουαρίου 2025, όταν σημείωσε χατ-τρικ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, σε ένα αξέχαστο ματς για τη φάση των «16» του Champions League. Αν και η Μπενφίκα ηττήθηκε με 4-5, η εμφάνιση του Παυλίδη συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη.
Το εγκώμιο της A Bola
«Ο Έλληνας επιθετικός της Μπενφίκα σημείωσε επτά γκολ στην τελευταία έκδοση της κορυφαίας διοργάνωσης και δείχνει πως είναι γεννημένος για το Champions League», γράφει χαρακτηριστικά η A Bola, αναδεικνύοντας τη γρήγορη προσαρμογή του, αλλά και τη μεγάλη επιρροή του στα κρίσιμα ματς.
Στην κορυφαία φάση της καριέρας του
Ο Παυλίδης, ο οποίος πέρασε προηγουμένως από τη Βίλεμ και την Άλκμααρ, βιώνει αναμφίβολα την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Η ταχύτητα, η αποφασιστικότητα στο σκοράρισμα αλλά και η ικανότητά του να δημιουργεί ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, τον έχουν αναδείξει σε ηγέτη της επιθετικής γραμμής των Πορτογάλων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.