Αρκετές προσθήκες μπήκαν στο τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων της Premier League με το Sky Sports και το TNT. Σύμφωνα με αυτές οι ομάδες της Premier League πρέπει να παραχωρήσουν περισσότερη πρόσβαση στα αποδυτήρια, όμως υπάρχουν και όροι. Ο πιο βασικός ότι οι ομάδες μπορούν να αρνηθούν, όταν χάνουν.

Η πρόσβαση κάμερας των τηλεοπτικών συνεργείων στα αποδυτήρια των συλλόγων της Premier League είναι μία καινοτομία, στο πλαίσιο της νέας εγχώριας τηλεοπτικής συμφωνίας με το Sky Sports και το TNT Sports. Στο «πακέτο» της ενημέρωσης περιλαμβάνονται συνεντεύξεις παικτών ή προπονητών κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και συνεντεύξεις με προπονητές ή αντικατασταθέντες παίκτες εντός αγώνα, με τον όρο αυτές να είναι «θετικές» για το κάθε σύλλογο και για το ποδοσφαιρικό προϊόν.

Οι ομάδες της Premier League πρέπει να επιτρέπουν στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς μία από αυτές τις καινοτομίες τουλάχιστον δύο φορές ανά σεζόν, με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει. Ωστόσο, μπορούν να αρνηθούν την πρόσβαση κάμερας στα αποδυτήρια εάν χάνουν, άσχετα αν προηγήθηκε συμφωνία, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ικανοποιήσουν ένα αίτημα πρόσβασης σε άλλον αγώνα της Premier League, την ίδια σεζόν.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι η εξής: Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πρέπει να υποβάλλουν αιτήματα στις ομάδες της Premier League για την «ενισχυμένη πρόσβαση» στα γεγονότα, τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από τον αγώνα και αιτούνται τι είδους πρόσβαση επιθυμούν. Οι σύλλογοι της Premier League πρέπει στη συνέχεια να απαντήσουν τουλάχιστον τρεις μέρες πριν από τον αγώνα σχετικά με το ποιον από τους τρεις τύπους πρόσβασης σκοπεύουν να παρέχουν. Ενας ακόμη όρος είναι ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και οι ομάδες της Premier League πρέπει να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο που συλλέγεται είναι «θετικό και μη αμφιλεγόμενο», αναφέρει το εγχειρίδιο. Αυτό που αναφέρουμε και πιο πάνω, να μην βγαίνει αρνητική εικόνα για το ποδόσφαιρο.

Η πρόσβαση στα αποδυτήρια μπορεί να γίνει είτε μεταξύ το τέλος της προθέρμανσης, στο ημίχρονο ή αμέσως μετά τον αγώνα, αφού όλοι οι παίκτες επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Οι σύλλογοι (σ.σ. ένας ακόμη όρος) θα έχουν επίσης τον τελικό λόγο για το εάν θα καταγραφεί ο ήχος.

-Από το 2025/26 έως το 2028/29, η TNT Sports θα μεταδίδει 52 αγώνες Premier League ανά σεζόν, εκ των οποίων οι πρώτοι σε Σάββατο 12:30Το Sky Sports έχει τη μερίδα του λέοντος, καλύπτοντας τουλάχιστον 215 παιχνίδια ανά σεζόν.Το BBC Sport διατηρεί τα δικαιώματα για εβδομαδιαία στιγμιότυπα (π.χ. το Match of the Day)