Μωβ μέδουσες: Ανησυχία από τη ραγδαία εξάπλωσή τους στις ελληνικές θάλασσες
Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που μας τσιμπήσει μώβ μέδουσα.
Σε πραγματικό εφιάλτη για τους λουόμενους στις παραλίες της Ελλάδας έχουν εξελιχθεί οι μωβ μέδουσες, μιας και αρκετές περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα, με το τσίμπημά τους να είναι εξαιρετικά επώδυνο.
«Είναι ένα από τα είδη μεδουσών που υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες και τη Μεσόγειο. Έχουν παθητική μετακίνηση, δηλαδή τις μεταφέρουν τα θαλάσσια ρεύματα και εμφανίζονται στο τέλος της άνοιξης με αρχή καλοκαιριού», είπε ο Δρόσος Κουτσούμπας, καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»
Το φαινόμενο των μωβ μεδουσών φέτος έχει λάβει ιδιαίτερη ένταση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μωβ μέδουσες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Παγασητικό και τον βόρειο Ευβοϊκό.
Οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και σε ενδεχόμενο τσίμπημα, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών, και να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα σε περίπτωση τσιμπήματος.
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, εάν μας τσιμπήσει μέδουσα μπορούμε να ξεπλύνουμε το σημείο με θαλασσινό νερό, ενώ εάν εμφανίσουμε κάποια αλλεργική αντίδραση να μεταφερθούμε στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.
- Βόλος: Εντοπίστηκε σορός άνδρα στη θαλάσσια περιοχή «Πευκάκια» στο λιμάνι
- Η Neuralink του Μασκ σχεδιάζει μαζική παραγωγή του εγκεφαλικού της εμφυτεύματος
- Σημάδια ηλικίας και άρνηση: πώς ο Τραμπ αντιμετωπίζει τη κατάσταση της υγεία του
- Αγρότες: Το 2026 τους βρήκε στα μπλόκα – Τα βλέμματα στην κρίσιμη συνάντηση στα Μάλγαρα
- Κραν Μοντανά: Αγωνία για νεαρή Ελληνίδα που αγνοείται
- Οι φορο-υποχρεώσεις για το 2026 – Τι θα πληρώσουμε φέτος






