Ινδονησία: Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στα ανοιχτά των Μολούκων – Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι
Ο σεισμός στην Ινδονησία είχε εστιακό βάθος 98 χιλιόμετρα - Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς
Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά των νήσων Τανιμπάρ, ένα σύμπλεγμα νησιών στην Ινδονησία, που ανήκουν στην επαρχία των Νήσων Μολούκων, ανακοίνωσε η γεωφυσική υπηρεσία της χώρας προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.
Στη συγκεκριμένη περιοχή γίνονται συχνά σεισμοί
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 98 χιλιόμετρα.
Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:49 μ.μ. τοπική ώρα σε βάθος 80 χιλιομέτρων, περίπου 177 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τουάλ στην επαρχία Ανατολικού Μαλούκου, ενώ το γερμανικό Κέντρο Ερευνών Γεωεπιστημών (GFZ) έκανε λόγο για 6,8 βαθμούς και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού δήλωσε ότι δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Notable quake, preliminary info: M 6.7 – 179 km WSW of Tual, Indonesia https://t.co/o0K8PxonSx
— USGS Earthquakes (@USGS_Quakes) July 14, 2025
Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί από το σεισμό στην Ινδονησία
Δεν αναφέρθηκαν άμεσα ζημιές ή τραυματισμοί.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το απέραντο ινδονησιακό αρχιπέλαγος βιώνει συχνούς σεισμούς λόγω της θέσης του στο «Δακτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, ένα τόξο έντονης σεισμικής δραστηριότητας όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες και εκτείνεται από την Ιαπωνία έως τη Νοτιοανατολική Ασία και σε όλη τη λεκάνη του Ειρηνικού.
Ένας σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών που έπληξε το Σουλαουέζι τον Ιανουάριο του 2021 σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους και άφησε χιλιάδες άστεγους.
Το 2018, ένας σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών και το επακόλουθο τσουνάμι στο Παλού, επίσης στο Σουλαουέζι, σκότωσαν περισσότερους από 2.200 ανθρώπους.
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»
- Ο Έιντριεν Μπρόντι είναι σίγουρος ότι η τεχνητή νοημοσύνη «δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει τα συναισθήματα»
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Προδημοσίευση του βιβλίου του Σαρκοζί: «Προσευχήθηκα να μπορέσω να σηκώσω τον σταυρό μου»





