
Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίστηκε το ελληνόκτητο πλοίο Eternity που είχε δεχθεί επίθεση των Χούθι
Βυθίστηκε το ελληνόκτητο πλοίο Eternity, το δεύτερο κατά σειρά που είχε δεχθεί επίθεση από Χούθι
Το φορτηγό πλοίο Eternity C, υπό σημαία Λιβερίας και με ελληνική διαχείριση, βυθίστηκε στα ανοικτά της Υεμένης έπειτα από επίθεση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με το Reuters.
Η επίθεση στο Eternity
Μάλιστα, σε αποστολή εκκένωσης του πληρώματος του υπό λιβεριανή σημαία ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου Eternity C προχώρησαν την Τετάρτη δυνάμεις ασφαλείας και ναυτιλιακές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως είχε αναφέρει χθες το EUNAVFOR ASPIDES, η επίθεση εκδηλώθηκε από τέσσερα ταχύπλοα σκάφη με ενόπλους, τα οποία εξαπέλυσαν τουλάχιστον τέσσερις αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG, καθώς και από δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAVs).
Σύμφωνα με πηγές, μέλη του πληρώματος βρέθηκαν στο νερό φορώντας σωσίβια, ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν διασωθεί.
Το πλήρωμα αποτελούνταν συνολικά από 22 άτομα, εκ των οποίων 21 είναι υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ρωσίας. Επίσης, επί του πλοίου επέβαιναν τρία μέλη της ομάδας ένοπλης ασφάλειας.
Η συγκεκριμένη επίθεση αποτελεί την δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, καθώς ακόμα ένα ελληνόκτητο πλοίο, το Magic Seas, δέχθηκε τα πυρά των Χούθι.
Επίθεση στο Magic Seas
Το υπό Λιβεριανή σημαία MV MAGIC SEAS, ελληνικών συμφερόντων, ιδιοκτησίας της εταιρείας All Seas Marine, δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις των Χούθι, 51 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Al Hudaydah (Χοντέιντα) της Υεμένης.
Το εμπορικό πλοίο δέχτηκε επίθεση από οκτώ ταχύπλοα με ενόπλους, τα οποία εξαπέλυσαν τουλάχιστον είκοσι αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG, καθώς και από τέσσερα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs). Η ομάδα ασφαλείας του πλοίου κατάφερε να αναχαιτίσει δύο από τα τέσσερα USVs, ενώ τα υπόλοιπα δύο προσέκρουσαν στο MV MAGIC SEAS.
Επίσης, το MV MAGIC SEAS δέχθηκε επίθεση και από τρεις αντιπλοϊκούς πυραύλους. Δύο από αυτούς έπληξαν το πλοίο, ενώ ο τρίτος αστόχησε.
Από την επίθεση τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους, ενώ ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, το MV MAGIC SEAS βυθίστηκε.
- Κεφαλονιά: Τα σκοτεινά σημεία γύρω από τον θάνατο της 19χρονης – Απολογούνται την Παρασκευή οι τρεις νεαροί
- Εθνική πόλο Γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του World Cup
- Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης




