Μέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών που έπνιξε με τον καπνό της την περιοχή
Η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ χθες Δευτέρα σε εργοστάσιο πλαστικών στα Μέγαρα, και έπνιξε με τον καπνό της την ευρύτερη περιοχή, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο τη νύχτα σήμερα Τρίτη.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε εργοστάσιο πλαστικών στη βιομηχανική ζώνη των Μεγάρων (φωτογραφία, επάνω, Κώστας Τζούμας/Eurokinissi).
Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 20:30 χθες Δευτέρα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και λόγω των πλαστικών και άλλων εύφλεκτων υλικών έλαβε τεράστιες διαστάσεις.
Mήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους, με οδηγίες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα
Τεράστιο πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού κάλυψε τον ουρανό στην ευρύτερη περιοχή και για τον λόγο αυτόν στις 21.30 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους, με οδηγίες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.
Από τον χώρο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου που τυλίχτηκαν στις φλόγες ακούγονταν εκρήξεις, και πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανότατα επρόκειτο για μεγάλες φιάλες προπανίου.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τις οποίες συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δεν επεκτάθηκε
Το εργοστάσιο που καίγεται βρίσκεται κοντά στη Μονή Παναχράντου και η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους.
Η πυρκαγιά, ευτυχώς, περιορίστηκε στον χώρο του εργοστασίου και δεν επεκτάθηκε στον περίγυρο όπου υπάρχει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πάντως, συνεχίζουν να δίνουν μάχη μέχρι να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο, καθώς το θερμικό φορτίο είναι μεγάλο εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών.
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία


