Πέφτει η αυλαία στη Serie A, με τα βλέμματα να είναι στις Νάπολι και Ίντερ, που «κατοικούν» στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είναι πρώτη με 79 βαθμούς, την ώρα που αυτή του Σιμόνε Ιντζάγκι είναι δεύτερη με 78.
Μόλις ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες, με τους παρτενοπέι να έχουν την τύχη στα… πόδια τους, αφού αντιμετωπίζουν την Κάλιαρι, εντός έδρας, ενώ οι νερατζούρι παίζουν στην έδρα της Κόμο, με κοινή ώρα έναρξης στις 21:45.
Τα τρία σενάρια για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Νάπολι και Ίντερ
Τα δεδομένα είναι πολύ απλά, αναφορικά με το τι θέλουν οι ομάδες για να πάρουν το πρωτάθλημα. Αρχικά, η Νάπολι με νίκη «κλειδώνει» τον τίτλο και δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα στο Κόμο-Ίντερ.
Από την άλλη, η ομάδα του Σιμεόνε θέλει νίκη κόντρα στην Κόμο και ισοπαλία ή ήττα της Νάπολι με την Κάλιαρι. Κάπως έτσι θα προσπεράσει τους παρτενοπέι και θα πανηγυρίσει το scudetto.
Ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο, που θα μπορούσε να φέρει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες σε μονό αγώνα μπαράζ τίτλου! Αν χάσει η Νάπολι από την Κάλιαρι και έρθει ισοπαλία το Κόμο-Ίντερ, τότε το σκουντέτο θα κριθεί σε ένα ματς, μετά και τις δύο ισοπαλίες, με το ίδιο σκορ (1-1), στα μεταξύ τους ματς, τη φετινή σεζόν στη Serie A.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ απέφυγε να μπει στην ουσία προτιμώντας τις θεωρίες από την πραγματικότητα
Επίθεση από συμπαίκτη του δέχθηκε ο Γιώργος Κούτσιας σε φιλικό της Λουγκάνο με τη Βικτόρια Πλζεν, με τον Έλληνα άσο να πέφτει σαστισμένος στον αγωνιστικό χώρο.