Η αποχώρηση του Λούκα Μόντριτς σηματοδοτεί το οριστικό τέλος μιας εποχής για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά την αποχώρηση του Κασεμίρο και την πρόσφατη απόσυρση του Τόνι Κρόος, ο Κροάτης μέσος αποτελεί τον τελευταίο κρίκο της θρυλικής μεσαίας γραμμής CMK (Casemiro–Modric–Kroos), που ηγήθηκε στην κατάκτηση τεσσάρων Champions League μεταξύ 2016 και 2022.
Η τριπλέτα συγκροτήθηκε πλήρως τη σεζόν 2015-16 με τον Ζινεντίν Ζιντάν να την καθιερώνει, παραμερίζοντας παίκτες όπως ο Χάμες Ροντρίγκες. Υπήρξε ο άξονας ισορροπίας ανάμεσα στην άμυνα και την επιθετική τριάδα BBC (Μπέιλ, Μπενζεμά, Κριστιάνο), συμβάλλοντας σε μια από τις πιο πετυχημένες περιόδους στην ιστορία του συλλόγου.
Ο Αντσελότι, στην επιστροφή του, συνέχισε να εμπιστεύεται απόλυτα την CMK. Ονόμασε τους τρεις μέσους «Τρίγωνο των Βερμούδων», γιατί «η μπάλα εξαφανίζεται όταν περνά από αυτούς». Ωστόσο, όλα τα ωραία τελειώνουν. Ο Κασεμίρο έφυγε πρώτος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Τσουαμενί να αποκτάται έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ ως αντικαταστάτης, χωρίς όμως να καταφέρει άμεσα να καλύψει το κενό.
Ο Κρόος παρέμεινε κινητήριος μοχλός μέχρι την απόσυρσή του το καλοκαίρι του 2024, ενώ ο Μόντριτς φέτος είδε τον ρόλο του να περιορίζεται. Όμως, όταν αγωνίστηκε, έδειξε ότι κανείς δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον ρυθμό του αγώνα με την ίδια μαεστρία.
Η πρόκληση της αναδόμησης
Με την CMK πλέον παρελθόν, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται μπροστά σε μια από τις πιο δύσκολες ανακατατάξεις του σύγχρονου ρόστερ της. Παρά την παρουσία παικτών όπως ο Τσουαμενί, ο Καμαβινγκά, ο Βαλβέρδε και ο Μπέλιγχαμ, λείπει η δοκιμασμένη ηγετική φυσιογνωμία στη μεσαία γραμμή.
Το μεταγραφικό παζάρι έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Ονόματα όπως οι Θουμπιμέντι, Έντσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Ρέιντερς και Στίλερ βρίσκονται υπό αξιολόγηση, αν και καμία από τις περιπτώσεις δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά. Όποιος κι αν έρθει, θα έχει δύσκολο έργο: να διαδεχτεί ένα από τα κορυφαία χαφ όλων των εποχών και να επαναφέρει τη Ρεάλ σε μια σταθερή μεσαία γραμμή αντάξια της ιστορίας της.
Με το αντίο του Μόντριτς, ο κύκλος έκλεισε, αφήνοντας πίσω του 13 χρόνια μαγείας, ηγεσίας και μεγαλείου. Τώρα, η Ρεάλ καλείται να σχεδιάσει το μέλλον της χωρίς χάρτη, στηριζόμενη σε υποσχέσεις και αναμνήσεις.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
LIVE: Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν για τα playoffs του Europa League. Τηλεοπτικά από ANT1 και COSMOTE SPORT 4 HD.
Η Νότιγχαμ Φόρεστ, στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο των Reds, διέλυσαν την Φενερμπαχτσέ στην Πόλη με 3-0 και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Europa League.
Κακός ο ΠΑΟΚ ξύπνησε μετά το 60’ στο παιχνίδι με την Θέλτα, όμως γνώρισε την ήττα. Όπως φάνηκε ήταν επηρεασμένος από τις απουσίες. Μείωσε και έχει κάποιες ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στην Ισπανία.