Ισχυρή έκρηξη στο Πακιστάν εν μέσω έντασης με την Ινδία
Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά τις επιθέσεις της Ινδίας σε πολλαπλά σημεία του Πακιστάν που ενίσχυσαν τους φόβους για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών που διαθέτουν πυρηνικά
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην ανατολική πόλη Λαχόρη του Πακιστάν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτη , σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV και μαρτυρίες από δημοσιογράφους του Reuters, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις της Ινδίας σε πολλαπλά σημεία της χώρας, που ενίσχυσαν τους φόβους για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών που διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο.
لاہور والٹن روڈ پر دھماکے کی آواز، لوگ گھروں سے باہر نکل آئے pic.twitter.com/vL9ocS3qz6
— Geo News Urdu (@geonews_urdu) May 8, 2025
Οι πρώτες αναφορές δεν έχουν ξεκαθαρίσει την αιτία της έκρηξης ή αν υπάρχουν θύματα ωστόσο στην περιοχή έχουν σπεύσει οι αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού.
Breaking News 🚨 : Siren and Blast can be heard at Gulberg, Lahore.#Lahore #BREAKING #IndiaPakistanWar #IndianArmedForces pic.twitter.com/ZUqsOfyAzW
— Dr. Kiran J Patel (@kiranpatel1977) May 8, 2025
Φόβοι κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ινδίας – Πακιστάν
Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά τις επιθέσεις της Ινδίας σε πολλές τοποθεσίες του Πακιστάν, οι οποίες σύμφωνα με το Νέο Δελχί, έγιναν σε ανταπόδοση για την πρόσφατη επίθεση εναντίον ινδουιστών τουριστών στο ινδικό Κασμίρ τον περασμένο μήνα, από την οποία σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι. Το Πακιστάν προειδοποίησε με αντίποινα αφήνοντας να εννοηθεί πως απειλείται άμεση περαιτέρω κλιμάκωση των χειρότερων εχθροπραξιών των τελευταίων δεκαετιών ανάμεσα στα δυο γειτονικά κράτη που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια.
Η Ινδία και το Πακιστάν αντάλλαξαν χθες Τετάρτη πυρά πυροβολικού μετά τις εκτοξεύσεις πυραύλων από την ινδική πολεμική αεροπορία τη νύχτα. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πακιστανική πλευρά και άλλοι 12 στην ινδική — πρόκειται για την πιο σοβαρή στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στις δυο πυρηνικές δυνάμεις εδώ και δυο δεκαετίες.
- Η ΚΕΔΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
- ΑΕΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τη Σάμσουνσπορ (pic)
- Το ΣτΕ έκρινε ότι τα νοσοκομεία έχουν την ευθύνη της ασφάλειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού
- Πασκουάλ: «Έχει πολύ αναγνωρίσιμο DNA ο Ολυμπιακός – Από τους καλύτερους ο Βεζένκοφ, αν όχι ο κορυφαίος!»
- Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok που καλούσε για ξυλοδαρμούς
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Ναυπλιέων




