Επιμένει ο ανοιξιάτικος χιονιάς – Δεν θα ξεπεράσει τους 13°C ο υδράργυρος
Το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει χειμώνα, με τον υδράργυρο να πέφτει και κάτω του μηδέν σε ορισμένες περιοχές.
Μία ακόμα ημέρα με τσουχτερό κρύο και ανοιξιάτικο… χιονιά θα ζήσει η χώρα, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει χειμώνα, με τον υδράργυρο να πέφτει και κάτω του μηδέν σε ορισμένες περιοχές, ενώ ακόμα περισσότερες θα έχουν παγετό τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες.
Τα φαινόμενα, θα έχουν μικρότερη ένταση από τη Δευτέρα, και θα επηρεάσουν τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.
Την ίδια ώρα, ισχυροί έως θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Τρίτη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.
«Από σήμερα τα φαινόμενα θα περιοριστούν προς τα νότια με το κρύο όμως να επιμένει ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί» σημείωσε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, υπογραμμίζοντας ότι η Άνοιξη θα επιστρέψει από την Πέμπτη.
Ισχυρές βροχές τη Δευτέρα
Αξιόλογες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα 07/04 σε πολλές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως το απόγευμα καταγράφηκε στο νησί της Σάμου (σταθμός Σάμος – 43 χιλιοστά, σταθμός Καρλόβασι – 42 χιλιοστά) και ακολούθησε η Μέση Νάξου με 35 χιλιοστά βροχής.
Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχόπτωση/χιονόπτωση) έως το απόγευμα της Δευτέρας 07/04.
Ανεβαίνει ο υδράργυρος ενόψει Πάσχα
Όσον αφορά στον καιρό του Πάσχα, ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε ότι «τα προγνωστικά να θέλουν τη Μεγάλη εβδομάδα να κυλά με υψηλές θερμοκρασίες και ήπιες καιρικές συνθήκες με την τάση αυτή να διατηρείται μέχρι και το Πάσχα».
- «Αυτή είναι η «χρυσή» πρόταση της Χάποελ για τον Χέιζ-Ντέιβις» (pic)
- Gen Z: Από τα ακριβά ενοίκια στους χαμηλούς μισθούς – Οι 7 λόγοι που την κρατούν πίσω
- Παναγόπουλος: «Με λοιδορούν… Θα μιλήσω δημοσίως τις προσεχείς ημέρες»
- ΠΑΓΝΗ: Γιατί μειώνει στο 50% τις αιμοδοσίες
- Super Bowl LX: Λάνθιμος, εταιρικοί πόλεμοι, AI και το σκάνδαλο Έπσταϊν στο πιο ακριβό prime time
- «Φραπές»: Ποινική δίωξη για απείθεια στην Εξεταστική – Στις 30 Μαρτίου θα κάτσει στο εδώλιο


