Ρούναρ Σάντεφιορντ – Ολυμπιακός 33-23: Δεν τα κατάφερε στη Νορβηγία
Ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα στη Ρούναρ Σάντεφιορντ, εκτός έδρας, έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση, αλλά ηττήθηκε με 33-23 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EHF European Cup.
Ολυμπιακός και Ρούναρ Σάντεφιορντ έδωσαν μεγάλη μάχη στη Νορβηγία για τα προημιτελικά του EHF European Cup, με τους γηπεδούχους εν τέλει να επικρατούν με 33-23 και να καλύπτουν την ήττα τους στο πρώτο ματς (37-31), παίρνοντας έτσι την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης.
Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω με έντεκα γκολ στο δεύτερο μέρος κόντρα σε μια πολύ ισχυρή αντίπαλο, κατάφεραν ακόμα και να πλησιάσουν στα έξι γκολ στο 54′, όμως οι Νορβηγοί βρήκαν τις λύσεις και εν τέλει επιβλήθηκαν με το 33-23.
Πλέον οι Πειραιώτες αφήνουν πίσω τους μια εξαιρετική ευρωπαϊκή παρουσία και στρέφουν τα βλέμματά τους στη μάχη του πρωταθλήματος.
Η Ρούναρ ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας μεγαλύτερη ένταση, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 7-3 στο 12′. Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να απαντήσει μειώνοντας σε 7-5. Οι Νορβηγοί βρήκαν ξανά ρυθμό και μπόρεσαν να φτάσουν στο +6 με το 13-7 στο 24′. Οι Ερυθρόλευκοι όμως με ένα επιμέρους 3-1 μείωσαν σε 14-10. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τη Ρούναρ να αρχίζει καλύτερα και παρά τις μάχες να προηγείται με έντεκα γκολ στο 51′. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός είχε ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα με τον Λιάπη να σκοράρει συνεχόμενα γκολ μειώνοντας σε 29-23. Όμως οι Νορβηγοί ήταν ψύχραιμοι και μπόρεσαν να κλείσουν νικηφόρα το παιχνίδι.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 σετ του Σιντάρο Μοτσιζούκι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open – Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα θα είναι ο Τόμας Μάτσαχ
Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στην Ουγγαρία για το ματς με την Φερεντσβάρος (22/1) για το Europa League, με τον Γιώργο Κάτρη να είναι στην 20μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Ράφα Μπενίτεθ.
Ο Μπάμπης Κωστούλας γνωρίζει καθολική αποθέωση για το ανάποδο ψαλίδι και έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς των «γλάρων» μετά το απίθανο γκολ του.