Γάζα: 2 άμαχοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά
Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δυο άμαχους και τραυμάτισαν άλλους, σε πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη συνοικία Σουτζάια της πόλης της Γάζας.
Δυο παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε πλήγμα ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους όχι μακριά από ισλαμικό τέμενος στη συνοικία Σουτζάια της πόλης της Γάζας, μετέδωσε χθες Παρασκευή το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA (το οποίο δημοσίευσε και τη φωτογραφία, επάνω).
Είναι ασαφές το εάν, το κατά πόσον κι ως πότε τα μέρη θα συνεχίσουν να τηρούν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδα μαχητών προσπάθησε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κοντά σε θέση του ισραηλινού στρατού και σε αντίδραση η πολεμική αεροπορία τους έπληξε για να εξαλείψει την απειλή.
Η πρώτη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που κλείστηκε κατόπιν έμμεσων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και τέθηκε σε εφαρμογή τη 19η Ιανουαρίου, τυπικά έληξε το περασμένο Σάββατο.
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση δεν έχουν αρχίσει ακόμη και είναι ασαφές το εάν, το κατά πόσον κι ως πότε τα μέρη θα συνεχίσουν να τηρούν τη συμφωνία που έκλεισαν με μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, η οποία σταμάτησε τον καταστροφικό πόλεμο που μαινόταν για 15 μήνες στον παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Αυξάνονται οι νεκροί
Το Wafa επισημαίνει ότι «αν και η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου μετά από περισσότερους από 15 μήνες κτηνώδους ισραηλινής γενοκτονίας, το Ισραήλ συνεχίζει να παραβιάζει τη συμφωνία στοχεύοντας αμάχους στην περιοχή σχεδόν καθημερινά».
Χθες, οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023 έχει αυξηθεί σε 48.446, επιπλέον των 111.852 τραυματιών.
- «Δεν κάνουμε πίσω» διαμηνύουν οι αγρότες στην κυβέρνηση – Αμετακίνητοι στα μπλόκα συντονίζουν τις δράσεις τους
- Καταστήματα: Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά
- Θέλουμε να έχουμε αγροτική παραγωγή;
- Θέλουν να κόψουν τα βίντεο του Λανουά
- ΕΕ: Τουλάχιστον 40.538 έπαθαν καρκίνο λόγω της δουλειάς τους μέσα σε 10 χρόνια
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο τρομακτικό σενάριο για τη Δύση απέχει 130 χλμ. από την πραγματικότητα




