ΗΠΑ: Κολέγιο της Νέας Υόρκης απέβαλε φοιτητές για φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις
Κολέγιο στις ΗΠΑ που σχετίζεται με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια αποφάσισε να αποβάλει φοιτητές - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, τι ζητούσαν οι διαδηλωτές
Το σχετιζόμενο με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Κολέγιο Μπάρνταντ στις ΗΠΑ απέβαλε δύο φοιτητές επειδή συμμετείχαν σε φιλοπαλαιστινιακή κινητοποίηση τον Ιανουάριο.
Φοιτητές είχαν διακόψει παράδοση μαθήματος
Ακτιβιστές καταδικάζουν τις αποβολές, λέγοντας ότι υπάρχει «κύμα καταπίεσης» στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Γιατί τιμωρήθηκαν οι φοιτητές στις ΗΠΑ
Το Κολέγιο Μπάρναρντ δήλωσε ότι οι φοιτητές τιμωρήθηκαν για τη διανομή φυλλαδίων με «βίαιες εικόνες», καθώς διέκοψαν το μάθημα Ιστορίας του Σύγχρονου Ισραήλ στις 21 Ιανουαρίου.
«Η αποβολή είναι πάντα ένα έκτακτο μέτρο, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη δέσμευσή μας για σεβασμό, συμπερίληψη και ακεραιότητα της ακαδημαϊκής εμπειρίας», ανέφερε το κολέγιο σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.
Η οργάνωση Columbia University Apartheid Divest (CUAD) καταδίκασε τις αποβολές ως «σοβαρή κλιμάκωση της καταστολής κατά των φοιτητών που υποστηρίζουν την αποεπένδυση από την ισραηλινή πολεμική μηχανή» και δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη υπό την «πίεση δισεκατομμυριούχων δωρητών».
Η CUAD δήλωσε επίσης ότι θα διοργανώσει μια «εβδομάδα δράσης», καθώς απαιτεί από το Κολέγιο Μπάρναρντ «να αντιστρέψει τις αποπομπές».
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Barnard college EXPELS two students for pro-Palestinian activism under pressure from billionaire donors
Follow @ColumbiaBDS for details on an upcoming WEEK OF ACTION demanding Barnard reverse the expulsions! pic.twitter.com/sngbcSpYc8
— CU Apartheid Divest (CUAD) (@ColumbiaBDS) February 23, 2025
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν μαζικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε αμερικάνικα πανεπιστήμια εναντίον του πολέμου στη Γάζα.
- Μαρινάκης: Επικοινωνιακή ρελάνς με επίκληση τη «διάθεση διαλόγου» από αγρότες – Καμία δέσμευση για τα αιτήματα
- Αλαβάνος: Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών γιατί είναι αγώνας επιβίωσης
- «Άλλαζα αυτοκίνητα κάθε δύο εβδομάδες»: Ο Σώτης Βολάνης δεν μετανιώνει για την ακριβότερη αγορά της ζωής του
- Μίλαν – Βερόνα 3-0: Ξανά στην κορυφή οι «ροσονέρι»
- Σομαλία εναντίον Ισραήλ: Η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης αποτελεί «απειλή» για την περιοχή
- Οι Σέρβοι αποκαλύπτουν το συμβόλαιο που δίνει στον Τζόουνς ο Ολυμπιακός και πότε έρχεται ο παίκτης στην Ελλάδα


